Zenica

Prijem za učesnike ovogodišnjeg “Marša mira” iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U petak 5. jula 2024. godine muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević u svom uredu u Zenici primio je dio ekipe učesnika “Marša mira” iz Zenice.

Predstavnik ekipe Nedim ef. Dizdarević upoznao je muftiju zeničkog da sedmu godinu zaredom jedan veliki broj Zeničana učestvuje na “Maršu mira”, pješačkom pohodu koji se održava u okviru obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

Muftija zenički istakao je značaj obilježavanja genocida u Srebrenici, te se zahvalio svim učesnicima koji na ovaj način čuvaju sjećanje na Marš smrti u kojem su za nekoliko dana ubijene hiljade nezaštićenih nedužnih ljudi.

Prijemu u Muftijstvu zeničkom prisustvovao je i Ahmed-ef. Hrustić koordinator Mreže mladih Muftijstva zeničkog.

Više od pet hiljada učesnika “Marša mira 2024“, očekuje se i ove godine, a trenutno je prijavljeno 3.153 učesnika. Od tog broja, 88 je organiziranih grupa, odnosno 2.483 učesnika i 670 pojedinaca.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno