Biznis Zenica

Prodane prve tri parcele u poslovnoj zoni “Zenica-Jug”, poznate firme kupci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U toku je 45, sjednica Gradskog vijeća Zenica na kojoj je prije samog početka obratio gradonačelnik Fuad Kasumović koji je iznio detalje o Poslovno rekreativno-turističkoj zoni Zenica-Jug.

“Da obavijestim vas i javnost, jučer smo prodali prve parcele u Poslovnoj zoni Zenica-Jug. Tim činom počinje izgradnja poslovne zone. Prvi blok je kupila kompanija Vokel cijena njihove parcele je bila 1.799.415 KM. Samo 7% poslovne zone je vlasništvo grada, dok je ostalo privatna imovina. U saradnji sa našim sugrađanima vlasnicima mi smo to prodali. Drugi blok je kupila firma Belamionix iz Brčkog čija je parcela 11.224 metra kvadratna, a cijena 1.522.000 KM. Treći blok od 28.000 kvadrata, skoro 30, koštao je 3.529.000 KM i isti je uzela kompanija Bingo. Ukupno sve što smo jučer prodali koštalo je 6.850.415 KM i tu je samo mali dio gradskog zemljišta, ostalo su privatni vlasnici. Smatram da smo sve ispoštovali i da u narednom periodu slijedi nastavak investicija” naveo je gradonačelnik Kasumović na sjednici Gradskog vijeća.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno