Zenica

Protest ispred Vlade ZDK

Okupljanje ispred Vlade ZDK
Protest ispred Vlade ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protest ispred Vlade ZDK – Zakupci sa zeničke pijace, kojih ima 135, protestvovali su ispred sjedišta Zeničko-dobojskog kantona, nakon što je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove najavila pečaćenje njihovih radnji za 26. novembar.

Zakupci na pijaci koji rade u tzv. boksovima nemaju registrovanu djelatnost i zbog toga su iz Uprave za inspekcijske poslove najavili pečaćenje njihovih radnji. Protest ispred Vlade ZDK Protest ispred Vlade ZDK Protest ispred Vlade ZDK

Nakon sastanka sa premijerom Miralemom Galijaševićem i direktoricom kantonalne inspekcije Mirsadom Silajdžić zaključeno je da se pokuša pronaći rješenje za prolongiranje Odluke o pečaćenju.

Na sastanku koji je uslijedio u Gradskoj Upravi Zenice dogovoreno je da ova odgoda bude za dva mjeseca, a da se u međuvremenu izvrši pritisak na Federalnu Vladu da se donesu izmjene Zakona o trgovini kojim bi ovi zakupci registrovali djelatnost pod povoljnijim uslovima.

Upućen je prijedlog da zakupci plaćaju paušalno oko 200 KM doprinosa na mjesečnom nivou. Po procjenama, u Federaciji ima oko 10.000 zakupaca na pijacama, a registracijom djelatnosti na godišnjem nivou budžet bi prihodovao između 15 i 20 miliona konvertibilnih maraka.

(N. Glibo/Faktor.ba/Foto: B. Mahmić)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno