Biznis

Race for the Cure: Telemach tim dio snažne podrške oboljelim ženama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Race for the Cure, jedan od najznačajnijih humanitarnih događaja u našoj zemlji, i ove godine je protekao u atmosferi ispunjenoj zajedništvom, podrškom i nadom. Među 11.500 hiljada učesnika i 300 timova, koji su 29. septembra stigli u Sarajevo iz svih krajeva Bosne i Hercegovine kako bi dali svoj doprinos borbi protiv karcinoma dojke, bio je i tim Telemach BH.

Telemach BH i Telemach fondacija šestu godinu zaredom podržavaju ovaj događaj, kako kroz donacije, tako i kroz direktni angažman i doprinos zaposlenika. Ove godine Telemach tim je okupio 91 zaposlenika i 32 sponzora koji su, pored učešća u trci/šetnji, prikupili približno 3.000 KM. Na Race for the Cure 2024 ukupno je prikupljeno 240.000 KM, a ova sredstva namijenjena su za prevenciju, edukaciju i pomoć u liječenju.

Simboličnom trkom/šetnjom, u kojoj je učestvovao i veliki broj žena koje su se izliječile od ove bolesti, učesnici su slavili život, ukazali na važnost prevencije i ranog otkrivanja bolesti te uputili poruke podrške oboljelima.

Race for the Cure za nas nije samo događaj, već simbol nade i borbe za život. Kao kompanija osjećamo snažnu odgovornost da svake godine budemo dio ove priče, koja je pokazala koliku snagu ima zajednica kada se udruži i pošalje zajedničku poruku o značaju redovnih pregleda i ranog liječenja  te pokaže solidarnost s oboljelima. Iskreno se nadamo da ćemo ovim simboličnim gestom podrške i donacijom pomoći da se obavi što više preventivnih pregleda i sačuva ono najvažnije, a to su zdravlje i životi naših prijateljica, majki, sestara i svih onih (ne)znanih žena koje su se borile i još se bore s ovom bolešću“, istakla je Anesa Muhović, direktorica Telemach fondacije.

Organizator trke/šetnje je udruženje „Think Pink – Zajedno smo jedno“, s kojim će Telemach fondacija i kompanija Telemach BH nastaviti saradnju i u budućnosti, u cilju kontinuirane podrške oboljelima od raka dojke.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno