Zenica

Radio klub Zenica uspješno organizovao ARG takmičenje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, u nedelju 13.10.2024. godine uspješno je organizovano i završeno takmičenje u amaterskoj radiogoniomietriji – ARG, pod nazivom “JAUK 24″ – jesenji UKT kup.

Radio klub Zenica E71EZC/E71BAB još jednom je ove godine organizovao ARG takmičenje, obilježavajući svoju jubilarnu 50. godišnjicu održavanja ovog tipa takmičenja na prostoru grada Zenica.

Učešće je uzeo veliki broj takmičara iz BiH u kategorijama žene i muškarci od 14 do 70+ godina. Pobjednik je bila ekipa Radio kluba Goražde, II mjesto ekipa radio kluba Stjepan Polje – Gračanica, a III mjesto pripalo je domaćinima.

Inače, amaterska radiogoniometrija (ARG) je sportsko tehnička disciplina, u kojoj pomoću tehničkih pomagala (radio-prijemnika, karte i kompasa) treba u što kraćem vremenu pronaći zadani broj odašiljača skrivenih u prirodi. Ova disciplina poznata je i pod nazivom „Lov na lisice”.

Radio klub Zenica koristi priliku istaći da je upis novih članova u toku.

Pozivamo sve zainteresovane da se jave u prostorije radio kluba Zenica, Fakultetska 7, koje se nalaze kod restorana Tapas (staro pozorište), uz prethodnu najavu na [email protected] ili porukom Viber/SMS na 062/330-088.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno