Kultura

Radionicama dekupaža i kreativnog pisanja za osnovce danas počinje ‘Ljeto u biblioteci” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska biblioteka Zenica pripremila je brojne zanimljive sadržaje za djecu, omladinu i odrasle, koji će u sklopu ovogodišnje manifestacije “Ljeto u biblioteci”, počev od danas, biti realizirani sve do kraja naredenog mjeseca.

“Ljeto u biblioteci” u tom gradu počinje današnjom kreativnom radionicom “Dekupaž tehnika ukrašavanja drvenih predmeta”, koja će od 10 do 12 sati biti održana u Dječijem odjeljenju te koja je namijenjena djeci uzrasta od četvrtog do sedmog razreda osnovne škole. Na istom mjestu, od 12 do 14 sati, za djecu uzrasta od šestog do devetog razreda, bit će održana i radionica “Kreativno pisanje”.

Radionica “Kreativno pisanje” sutra će početi i u odjeljenju Sarajevska, a u četvrtak i u odjeljenju Crkvice, dok će ove srijede u odjeljenju Novo Radakovo početi radionica dekupaža. Obje će se radionice održavati kontinuirano tokom jula i augusta.

– Ovogodišnja manifestacija “Ljeto u biblioteci” utoliko se razlikuje od svih dosadašnjih što smo ove godine programe za djecu prepustili ljudima koji se bave pedagoškim radom i koji imaju iskustvo u radu sa djecom. Tu prije svega mislim na Lidiju Sejdinović, Elmiru Helać-Mekić, Elvira Halilovića, Zerinu Kulović-Arnaut…To ne znači da smo u potpunosti napustili koncept organizovanja “Ljeta u biblioteci” iz proteklih godina, kada su radionice vodili naši korisnici-volonteri, ali poželjeli smo ove godine da isprobamo i drugi način organizovanja – kaže direktor GBZ  Nermin Ormanović.

Pored radionica za djecu, koje će, kako najavljuje, biti održane u svim odjeljenjima, pripremili su i programe za odrasle, koji će biti realizirani u Centralnom odjeljenju.

– Tu prije svega mislim na prvi kurs knjigovestva u našoj biblioteci, koji se namjerava održati u drugoj polovini augusta, zatim nezaobilazna predavanja prof. dr. Samira Lemeša (dekan Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici), ali i veoma inspirativna predavanja našeg sugrađanina Afana Abazovića, koja će se održati jedno u julu, a drugo krajem augusta.

Tu je i promocija knjige profesora dr. Enesa Kujundžića “Otkopano blago: ogledi o sevdafu, sofri i pamćenju” (17. juli, u 18.30 sati). Zbog velikog interesovanja korisnika, i ove godine ćemo organizovati kurs njemačkog jezika, a voditeljica kursa će, kao i prethodne dvije godine, biti profesorica njemačkog jezika i književnosti Elma Pašalić – kaže Ormanović.

Kurs njemačkog jezika, koji će trajati 40 časova, počinje sutra, u 18 sati, a održavat će se u Čitaonici. Nije potrebno, napominje, prijavljivanje na bilo koji program, jer će dolazak korisnika na prvi čas zabilježiti i kao prijavu za kurseve.

Ormanović poziva sve zainteresovana da izaberu neke od programa za sebe, ili svoje dijete, kako bi ove ljetne dane proveli sadržajnije te “kroz zabavu i opuštenu atmosferu, ipak nešto i naučili.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno