Ostali sportovi

Rafteri Rafting kluba Bosna iz Zenice na Svjetskom i Evropskom rafting prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovog vikenda završeno je Svjetsko prvenstvo u raftingu koje je održano u Banja Luci na rijeci Vrbas od 27.05 – 02.06. 2024. godine.

Na ovom prvenstvu je učestvovala i seniorska ekipa R4 Rafting kluba Bosna iz Zenice i Rafting klub Dajak iz Banja Luke kao predstavnici Bosne i Hercegovine u muškoj seniorskoj konkurenciji.

Ekipu Rafting kluba Bosna na ovom prvenstvu predstavljali su takmičari u sastavu Sanjin Smriko, Bojan Alić, Belmin Kobilica i Ahmed Tursanović.

Na ovom velikom rafting takmičenju učestvovalo je preko 60 timova u različitim kategorijama iz 20 država svijeta.

Naši momci su u ukupnom poretku svih rafting disciplina osvojili 14. mjesto dok su rafteri Rafting kluba Dajak iz Banja Luke bili uspješniji i osvojili 4. mjesto u (seniorskoj konkurenciji) i 1. mjesto u (master konkurenciji.) i osvojili zlatnu medalju.

Postignuti rezultati na ovom prvenstvu još jednom potvrđuju da se Bosna i Hercegovina nalazi u samom vrhu u svijetu rafting sporta.

Veoma dobra organizacija, gostoprimstvo domačina Rafting klub Kanjon iz Banja Luke kao i sigurnost takmičara bili su na veoma visokom nivou.

Završnicom Svjetskog prvenstva 02.06.2024.godine u Konjicu na rijeci Neretvi je održano 3. kolo Rafting Federacije BiH i ujedno provjera staze za Evropsko prvenstvo koje se održava u Konjicu na rijeci Neretvi od 10.-15.06.2024.godine.

Na ovom prvenstvu su učestvovali rafting timovi iz Konjica, Zenice, Tuzle i Jajca.

Ekipu Rafting kluba Bosna na ovom prvenstvu predstavljali su takmičari u sastavu Dajan Vinovčić, Sanel Aluhođžić, Amnel Gavranović i Zoran Kuljić.

Rafteri RK Bosna iz Zenice su u svim disciplinama osvojili 1. Mjesto i u ukupnom poretku ubjedljivo završili takmičenje rafting Federacije BiH na 1. mjestu.

Ovim rezultatima rafteri RK Bosna iz Zenice potvrđuju da su spremni za Evropsko prvenstvo koje se održava naredne sedmice u Konjicu na rijeci Neretvi i na kojem će predstavljati reprezentaciju Bosne i Hercegovine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno