Info

Raspisan javni konkurs za stipendiranje učenika završnog razreda srednjih škola u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine objavilo je danas Javni konkurs za školovanje sedam učenika završnog razreda srednjih škola u BiH, za školsku 2024/2025. godinu i ostaje otvoren 15 dana od dana objavlјivanja.

Konkurs je objavljen za prijem sedam učenika i to: tri učenika koji se školuju za zvanje mašinski tehničar za zrakoplov i motor, jednog učenika koji se školuje za zvanje kuharski tehničar, jednog koji se školuje za zvanje farmaceutski tehničar, jednog koji se školuje za zvanje hemijski tehničar i jednog koji se školuje za zvanje veterinarski tehničar.

Pored opštih uslova za prijavu kandidati moraju ispunjavati i posebne uslove a to su: završena tri razreda srednje škole za jedno od zvanja iz predmeta konkursa, da su tokom dosadašnjeg školovanja u srednjoj školi ostvarili: ukupan uspjeh – najmanje dobar, prosjek ocjena iz matematike i praktične nastave – najmanje dobar, ocjenu vladanja – najmanje dobar, poznavanje engleskog jezika (test ALCPT – minimalno 50 bodova) i poznavanje rada na računaru (Word, Excel, Power Point, Internet).

Kandidati prijavljeni na Javni konkurs bit će testirani iz poznavanja engleskog jezika i sa njima će biti obavljen intervju.

Sigurnosnu provjeru za svakog uspješnog kandidata izvršit će nadležni sektor Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine (po završetku školovanja), a zdravstveni pregled kandidata koji uspješno prođu testiranje obavit će nadležna ustanova u organizaciji Ministarstva odbrane BiH.

Eliminacioni uslovi za prijem u status vojnog stipendiste predstavljaju zadovoljeni posebni uslovi konkursa, kao i uspješno položeni test engleskog jezika i ljekarski pregled.

JAVNI KONKURS za stipendiranje školovanja učenika završnog razreda srednjih škola u BiH, za školsku 2024/2025. godinu

Obrasci koje popunjava kandidat:

PRIJAVA, BIOGRAFIJA i SAGLASNOST

Informacije u vezi konkursa: Sektor za upravljanje personalom MO BiH 033/285-691; Odsjek za školovanje, obuku i profesionalna pravila MO BiH 033/286-502

Ukoliko imate određene nejasnoće u vezi oglasa, upit poslati na službenu e-mail adresu [email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno