Politika

Reagovanje SBB ZDK i SBB Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reagovanje SBB ZDK i SBB Zenica – Kantonalni odbor SBB BiH Zeničko-dobojskog kantona, najoštrije osuđuje besprizornu zloupotrebu pravne države od strane pojedinaca iz pravosudne mafije. Privođenje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića je krajnje neprimjerena demonstracija sile i dosad nezabilježenog načina pokušaja eliminacije političkih protivnka od strane porodično – kriminalnih klanova i odmetnutih centara moći. Uvjereni smo da je predsjednik Fahrudin Radončić apsolutno nevin te da je riječ o političkoj montaži i procesu, s ciljem destabilizaciju bošnjačkog političkog faktora time i Bosne i Hercegovine.

Kantonalni odobr SBB BiH ZDK, smatra da iza svega ovoga stoji politika i da je privođenje Predsjednika SBB BiH, smišljeno i najavljivano.SBB ima puno povjerenje u sposobnost pravne države i vjeruje u poštenje i profesionalizam časnih ljudi u Tužilaštvu i pravosuđu BiH.Sigurni smo da će ovaj sramni čin pravosudnih institucija BiH u konačnici dovesti do razobličavanja i demontaže kriminalnog miljea oličenog u vezama teško presuđenih kriminalaca i odmetnutih struktura u Sudu i Tužilaštvu BiH.Obzirom da su ovim događajima izazane ogromne tenzije i nezadovoljstvo članstva SBB-a, simpatizera i građana širom Bosne i Hercegovine, apeliramo na članstvo da ne poduzimaju nikakve ishitrene i pojedinačne aktivnosti, te da prate saopćenja i uputstva rukovodstva stranke u narednom periodu. (KO SBB ZDK)

Gradski odbor SBBBiH Zenica najoštrije osuđuje privođenje predsjednika Saveza za bolju budućnost BIH Fahrudina Radončića. Uvjereni da je riječ o dugo najavljivanoj političkoj osveti. Gradski odbor SBB Zenica ipak vjeruje da će pravda pobijediti te da će pravosudni sistem naše jedine Bosne i Hercegovine konačno ispuniti svrhu svog postojanja.

Smatramo da je privođenje predsjednika Radončića politički motivirano u svrhu destabilizacije pozitivnih pomaka za Bosnu i Hercegovinu i njenom putu ka Evropskim integracijama.Uvjereni da će predsjednik Fahrudin Radončić, kao vođa druge po veličini političke partije u Bosni i Hercegovini dokazati svoju nevinost i nastaviti put ka boljoj budućnosti svih građana naše države. Povjerenje predsjedniku Radončiću građani Zenice dali su na prošlim izborima na kojima je za člana Predsjedništva BIH najviše glasova osvojio Fahrudin Radončić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno