Nogomet

Remi Fortune i Krivaje u prvoj finalnoj utakmici završnice Predpionirskog takmičenja NS ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 02.6.2024.godine, u Zenici je odigrana prva finalna utakmica završnice Predpionirskog takmičenja Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona (NS ZDK). Igrali su predpionirske selekcije zeničkog NK Fortuna i  njihovi vršnjaci iz NK Krivaja iz Zavidovića.

Utakmica je odigrane na „B“ terenu sa plastičnom podlogom na Kamberovića polju u Zenici po sunčanom i sparnom vremenu, + 25*C, pred oko 50 gledalaca

Završeno je neriješenim rezultatom, pa ćemo odluku o predpionirskom prvaku NS ZDK saznati idućeg vikenda u Zavidovićima, 09.6. od 11 sati.

Rezultat: NK Fortuna – NK Krivaja 1:1 (1:1);

Strijelci: 1:0 Ajnur Bureković u 1′ za Fortunu, 1:1 Amar Imamović u 21′ za Krivaju.   

Odlično otvaranje utakmice za predpionire Fortune i već na isteku prve minute domaći pogađaju za vođstvo od 1:0 preko svoga najboljeg strijelca, Ajnura Burekovića.

Ekipa Krivaje se oporavlja od ovog početnog šoka i u 21′ uspjevaju da izjednače na 1:1 preko Amara Imamovića iz jedne od rijetkih akcija pred golom domaćih. Ispostavit će se da će ovo biti i konačan rezultat.

U drugom poluvremenu domaća ekipa Fortune ima više od igre, stvaraju nekoliko prilika, ali je izostala realizacija za bolji rezultat pred revanš protiv vrlo dobre ekipe Krivaje.

-Dakle, odluka o prvaku pada u Zavidovićima narednog vikenda, te se nadamo da ćemo slaviti i odbraniti titulu prvaka od prošle godine. Jedno veliko Hvala svima koji su došli i podržali naše dječake po teškom i sparnom vremenu, sigurni smo da podrška neće izostati ni u Zavidovićima –kazali su iz NK Fortuna.

Inaće, ovogodišnji finalisti su bili prvaci u svojim grupa Kvalitetne lige predpionira, Fortuna, trenera Benjamina Kadrića, u A grupi, bez ijednog poraza i sa 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Mladosti, te ekipa Krivaja u B grupi.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno