Ostali sportovi

Reprezentacija BiH na pripremnom turniru u Grazu (Austrija)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je na pripremnom turniru u ragbiju 7 (olimpijska disciplina ragbija).

Pripremni turnir se odigrao u Grazu, Austrija na kojem su nastupile nacionalne selekcije Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te kombiniriana ekipa Austrije 2.

U ovom dijelu takmičenja naša selekcija je ostvarila dvije pobjede i dva poraza. U dijelu razigravanja od selekcije Austrije izgubili smo 14:0 dok smo selekciju Austrije 2 pobijedili rezultatom 14:21.

U polufinalu protiv selekcije Slovenije ostvarili smo pobjedu od 26:7 dok smo od selekcije Austrije odigrali rezultatom 21:10 u korist Austrije.

Ovaj turnir je sjajan pokazatelj da je naša ekipa u dobroj formi i da selektor K. Uzunović sa ekipom priprema se za Europsko prvenstvo koje će se održati u Baru, Crna Gora u periodu od 15 – 16.06.2024. godine gdje će se naša selekcija u grupnoj fazi sastati sa ekipama Slovenije, Estonije i Crne Gore.

U Grazu su za našu selekciju nastupili: Babić A., Mešković E., Spahić E., Čolo E., Golub K., Abaz F., Silajdžija A., Zečević A., Luković A., Bišić M. Selektor: Kenan Uzunović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno