Ljudi Rukomet

RK Čelik: Šest mjeseci bez Paneta Škrbića – Sjećanje na velikana zeničkog sporta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pola godine je prošlo otkako nas je zauvijek napustio Pane Škrbić, čovjek koji je svojim radom i predanošću ostavio neizbrisiv trag u Zenici, posebno u svijetu sporta.

Pane Škrbić bio je neumorni sportski radnik, posvećen radu u NK Čelik kao direktor, a posebno u Rukometnom klubu Čelik, gdje je obavljao dužnost predsjednika dugi niz godina. Prvi put je preuzeo vođenje kluba u 70-im godinama, kada su zenički rukometaši igrali protiv najjačih ekipa bivše Jugoslavije. Nakon dvadesetpetogodišnje pauze, Pane se 2009. godine vratio na čelo kluba, prihvativši molbu svog dugogodišnjeg prijatelja i bivšeg predsjednika kluba, rahmetli Mehe Merdanovića.

Iako je zvanično bio u zasluženoj penziji, Pane nikada nije prestao raditi za dobrobit svog grada i sporta. Njegova posvećenost i energija bili su neiscrpni, čak i u teškim vremenima kada se suočavao s izazovima i problemima koji su pratili sport u Zenici.

Najveći ponos u njegovom životu bila je njegova porodica – supruga, sin, četiri kćerke i unuci. Njegova predanost i ljubav prema njima, kao i prema zajednici, uvijek su ga vodili naprijed. U znak priznanja za svoj rad i doprinos, 2017. godine u Sloveniji mu je dodijeljena titula “Svjetski ambasador znanja.”

Pane Škrbić će ostati upamćen kao istinski vođa, sportista i čovjek velikog srca. Njegovo nasljeđe nastavlja živjeti kroz sve one koji su imali privilegiju da ga poznaju i s njim sarađuju.

Hvala ti, Pane, na svemu što si učinio za naš klub i naš grad. Počivaj u miru.

RK Čelik Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno