Ostali sportovi

Šahovski klub “Napredak” Zenica- Ambasador grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub „Napredak“ Zenica će u razdoblju od 01.09.-08.09.2024. godine uzeti učešće na Premijer ligi Bosne i Hercegovine u šahu za seniore i žene. Liga će se igrati u hotelu „Zenit“ u Neumu, a organizator iste je Šahovski savez Bosne i Hercegovine.

Klub je prošle godine na Premijer ligi BiH ostvario odličan rezultat osvojivši II. mjesto na Premijer ligi BiH za žene i VI. mjesto na Premijer ligi BiH za muškarce, te na najbolji način predstavio naš Grad. Osvojivši drugo mjesto omogućeno je učešće ženske ekipe na Europskom klupskom kupu za žene, koje se odigrava od 19.10.-27.10.2024. godine u Vrnjačkoj Banji u Srbiji.

Svi navedeni rezultati i uspjesi nisu bili dovoljni gradskoj Komisiji za sport koja je formirana kod raspodjele sredstava, pa su tako dodijeljena sredstva u iznosu od 3.300,00 KM za aktivnosti kluba, što nije dovoljno niti za prijevoz na navedena natjecanja. Također, dodijeljena su i sredstva u iznosu od 500,00 KM za organiziranje 25. međunarodnog tradicionalnog uskrsnog turnira, koji je okupio vjerovali ili ne osam olimpijaca, kako naše države tako i susjednih, te preko 60 natjecatelja sa FIDE titulama i na taj način bio svrstan u najveće i najbolje organizirane turnire u BiH i regiji.

Ovom prigodom se „zahvaljujemo“ Komisiji na dodijeljenim sredstvima vjerujući da će doći neka bolja vremena za sport u Zenici, a ne da će zeničkim sportom vladati interesne grupe, koje će nagrađivati sportske kolektive bez rezultata i uspjeha. Nažalost, svi rezultati unazad nekoliko godina nisu prepoznati niti od strane Gradske uprave, kojoj smo se pismeno ove godine obraćali u tri navrata za prijem, ali bez povratne informacije.

Bitno je naglasiti da je Šahovski klub „Napredak“ Zenica možda i jedini kolektiv u gradu, usuđujemo se kazati i šire, koji će sa dva kolektiva učestvovati na Premijer ligi BiH, te jedini ekipni sportski kolektiv iz Zenice koji će nastupati na Europskom klupskom natjecanju uprkos mačehinskom odnosu Grada, te kao i mnogo puta do sada dokazati da se uz predan i odgovoran rad mogu napraviti veliki rezultati.

UPRAVA ŠK „NAPREDAK“ ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno