Politika

Saopćenje/Aida Baručija (BHI-KF) u posjeti KPZ Zenica: Jedan od najboljih zatvora u državi na čelu sa direktorom Rusmirom Isakom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST- Rusmira Isaka, direktora Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) zatvorenog tipa (ZT) u Zenici, posjetila je danas Aida Baručija, dopredsjedavajuća Zajedničke komisije za ljudska prava i poslanica BHI-KF u Parlamentu BIH.

Tom prilikom, Baručija je upoznata sa dosadašnjim radom direktora Isaka, ali i planovima i investicijama koje planira realizirati u budućem periodu.

-Razgovarali smo o brojnim temama koje se tiču rada i funkcioniranja KPZ ZT Zenica, a svakako je akcenat bio na brojnim projektima koje sam sebi postavio kao zadatak da ih realiziramo nakon dugogodišnje stagnacije Zavoda. Bio je to jedan konstruktivan sastanak, ali i posebna čast da imamo priliku u službenu posjetu ugostiti dopredsjedavajuću Zajedničke komisije za ljudska prava i poslanicu u Parlamentu BIH što je potvrda da radimo dobar i prepoznatljiv posao – kazao je direktor Isak.

Dopredsjedavajuća Zajedničke komisije za ljudska prava i poslanica u Parlamentu BIH kazala je kako je današnja posjeta imala za cilj da provjeri rad i način funkcionisanja najvećeg i najstarijeg zatvora u Bosni i Hercegovini.

-Direktor Isak najbolji je dokaz da mladi mogu dobro raditi posao, samo im treba dati priliku. Uistinu, upućujem sve pohvale za dosadašnji rad, a naročito za projekte koje planira realizirati u narednim periodu. Posebno je bilo impresivno čuti riječi hvale za direktora kako od osuđenika tako i od zaposlenih, sa kojima sam danas, također, bila u prilici tokom posjete razgovarati. Neko sam iz Parlamenta BiH ko je zadovoljan s radom direktora Isaka, međutim, još jednom moram provući da mladi ljudi itekako mogu biti sposobni i uspješni samo im treba dati šansu bez predrasuda. Evidentne su promjene u KPZ ZT Zenica koje su od koristi i osuđenima i građanima i zaposlenima. Sve je pod izuzetnom kontrolom. U krugu KPZ Zenica postoji sve što treba da sadrži jedan zatvor i mislim da je jedan od najboljih u državi na čelu sa direktorom Rusmirom Isakom. Očigledno je da zna raditi posao koji mu je povjeren, poštujući hijerarhiju i zakone – kazala je Baručija nakon posjete KPZ Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno