Politika

Saopćenje Draženka Subašić: Vrijeme je da vratimo povjerenje, Zenica treba zajedništvo, ne podjele

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Draženka Subašić: Vrijeme je da vratimo povjerenje: Zenica treba zajedništvo, ne podjele

Draženka Subašić, kandidatkinja SDP-a BiH Zenica za Gradsko vijeće napisala je svoje viđenje predizborne kampanje u Zenici, kao i to kako ona vidi budućnost grada, te njeno obraćanje javnosti prenosimo u cjelosti.

Bliži se kraj kampanje za lokalne izbore u mojoj Zenici i opet sam ostala zaprepaštena količinom mržnje koja se pokušava posijati među jedan narod. Postavljam sebi pitanje, je li moguće da u ovoj divnoj zemlji postoje ljudi koji toliko mrze?! Je li moguće da se pored nekih administrativnih granica unutar moje Bosne i Hercegovine, koje mi je i dan danas teško prihvatiti, postavljaju nove granice i podjele, sada u mojoj Zenici?! Prelijepe rijeke su postale granice koje neki koriste da bi podijelili ljude u jednom gradu po nekim slivovima. Grad koji je uvijek bio otvoren za sve ljude koji su ovdje došli da zarade koru hljeba u velikoj Željezari, Metalnom, Izgradnji, postaje tijesan za ljude koji u njemu žive. Ljudima se crtaju mete i pozivaju se na mržnju.

Predizborni skupovi koji bi trebali da služe za predstavljanje programa za razvoj su se pretvorili u gladijatorske arene, ali u kojima nema dvojice hrabrih nego po jedan koji sam priča o svojoj „hrabrosti“ na način da omalovažava drugog. Da li ti „gladijatori“ vide, da dok jedni prijete greškama na žiro-računu (šta god to značilo) i spašavaju Zenicu od nevidljivih neprijatelja, a drugi se hvale da ne znaju pričati, da se građani povlače u sebe. Ovaj put šutnja građana nije odobravanje ovih „predstava“, nego tiho pakovanje kofera i bijeg iz ovog ludila.

Namjeravala sam vam predstaviti ključne dijelove našeg programa za razvoj Zenice, ali vjerujem da smo došli do tačke kada je važnije vratiti vjeru u ljude nego baviti se programom. Naš zadatak je da vratimo međusobno povjerenje, da izgradimo zajednicu u kojoj ćemo ponovo biti jedni za druge, a ne jedni protiv drugih. Moji Zeničani ne mrze. Moji Zeničani su vrijedni, dobri ljudi!

Zato vam se prvo želim zahvaliti na mnoštvu toplih riječi koje ste nam uputili tokom kampanje, na svakom osmjehu, na svakom pogledu kojim nas molite da istrajemo na pravim ljudskim vrijednostima i ostanemo ovakvi kakvi jesmo. Naša snaga leži u vama, u zajedništvu koje smo pokazali! Zajedno možemo prevazići sve izazove i izgraditi bolje i pravednije društvo za sve nas! Moram posebo istaći koliko sam ponosna na svoj SDP Zenica. Tokom ove kampanje, naš tim je svakom sugrađaninu pristupio s poštovanjem i pažnjom, predstavljajući konkretne ideje i program za naredne četiri godine.

Kandidati na listi SDP Zenica su u isto vrijeme i najobrazovaniji i najvrjedniji ljudi, i najmlađi i najiskusniji, najhrabriji i najviše vole svoju zemlju i svoj narod i to su pokazali i u ratu, a i danas. Naš kandidat za gradonačelnika, Almir Babajić, je pravi predstavnik svih nas.

Uprkos izazovima i podmetanjima, mi vjerujemo u snagu istine i u snagu zajednice! Glasanje je način da se borimo protiv podmetanja i laži, jer istinska promjena dolazi od vas – građana!

Ovi izbori su od presudnog značaja, jer donose mogućnost da postavimo temelje za stvarne promjene. Kroz ulaganje u lokalnu infrastrukturu, modernizaciju javnih usluga, podršku mladima i porodicama, te osiguranje transparentnosti u radu lokalne vlasti, gradit ćemo bolju i pravedniju Zenicu. Naš cilj je graditi sredinu u kojoj će svako imati šansu za uspjeh, gdje će svaki pojedinac biti uvažavan i poštovan. Vjerujem da naši sugrađani prepoznaju iskrenost i napore koje smo uložili da gradimo bolje sutra! Zato vas pozivam da ne dozvolite da vas laži, dezinformacije i kampanja straha obeshrabre! Izađete na izbore, jer vaš glas čini razliku! Svaki glas može odlučiti o pravcu kojim će naša Zenica krenuti, o tome ko će zastupati vaše vrijednosti i boriti se za vaše potrebe! Izađite na izbore i recite DA obrazovanju, DA mladosti, DA iskustvu, DA za našu Zenicu!

Politika nije predstava za javnost, to je odgovoran posao i mi NASTAVLJAMO ODGOVORNO!

GO SDP BiH Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno