Politika

SAOPĆENJE POKRET-a: Adnan Šabani imaju jasnu viziju Zenice za 10 – Među deset programskih ciljeva je i razvoj turizma na području grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„POKRET“ i budući gradonačelnik Zenice Adnan Šabani imaju jasnu viziju Zenice koju su tokom izborne kampanje građanima promovisali kroz jedinstven program „Zenica za 10“!

Među deset programskih ciljeva „POKRET-a“ i Adnana Šabanija je i razvoj turizma na području grada.

Zenica obiluje turističkim potencijalima međutim, apsolutna nebriga gradskih vlasti čiji je prvi čovjek umjesto izgradnje infrastrukture kupovao birače izradom tzv. planinarskih mapa, kupovinom ruksaka i organizovanjem sjedaljki, dovela je do toga da građani Zenice umjesto lokalnih prirodnih ljepota odlaze u etno sela i izletišta po okolnim mjestima i cijeloj BiH.

Na Klopačkim stijenama već smo pripremili projekat za izgradnju vidikovca, a nakon što budemo imali uvid u plansku dokumentaciju grada, znat će se lokacija gradnje adrenalinskog parka. Smetovi za osam godina od silnih obećanja nisu dobili nijedan novi sadržaj, a Bistričak je dodatno devastiran, bez ijedne nove klupe za sjedenje.

Tvrtkovac, Pepelari, Kraljevine… sve su to izuzetno atraktivne lokacije na kojima uz Smetove i Bistričak planiramo razvoj turizma i gradnju etno sela u kojima će zenički poljoprivrednici i farmeri prodavati svoje proizvode.

Betonirani kilometri puteva iznad Gradišća, Vukotića, Orahovice i Šerića nažalost trebaju služiti za buduća polja solarnih panela čime se zajedno sa partnerima odlazeći gradonačelnik posljednjih godina bavi, bacajući prašinu narodu u oči, kako se sve to radi zbog njih i u slučaju „rata“.

Osim toga, na mjestu današnje „Pušare“ na Crkvičkom brdu koju Kasumović nikada nije ni pokušao sanirati, izgradit ćemo sadržaje poput biciklističkih i pješačkih staza, i sve to zajedno sa Trening centrom NS/FS BiH i mjestom odakle se oglašava „Ramazanski top“ uvezati u jednu turističku cjelinu sa mobilijarom koji će podrazumijevati i postavljanje panoramskih teleskopa.

„POKRET“ je svoj posljednji video spot iz serijala „Pokreni se“ posvetio upravo razvoju tirizma u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno