Zenica

SAOPĆENJE: Policijski komesar Uprave policije održao sastanak sa načelnicima policijskih uprava MUP-a ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 01.10.2024. godine, u Centru za edukaciju policijskih službenika i smještaj Specijalne policijske jedinice u Zenici, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Admir Gazić je održao radni sastanak sa načelnicima Policijskih uprava sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Kao jedina tačka dnevnog reda našla se realizacija aktivnosti u povodu predstojećih lokalnih izbora u BiH, koji će se održati 06.10.2024. godine.

Na održanom sastanku su načelnici policijskih uprava upoznali policijskog komesara sa do sada realizovanim aktivnostima na obezbjeđenju političkih skupova u okviru predizborne kampanje, te su predočili planove rada i drugi radni materijal pripremljen za realizaciju obezbjeđenja lokalnih izbora.

U navedenim planovima detaljno su razrađene sve aktivnosti policijskih službenika od momenta preuzimanja obezbjeđenja glasačkih mjesta, toka glasanja, zatvaranja glasačkih mjesta i pratnje glasačkog materijala do odredišta, odnosno do sjedišta gradskih izbornih komisija.

Tokom sastanka, načelnici svih policijskih uprava su iznijeli konkretne mjere, prijedloge i sugestije koje će se preduzeti tokom lokalnih izbora kako bi se održavanje istih provelo u sigurnom okruženju, a koje su naložene sa nivoa Uprave policije.

U okviru svog izlaganja, komesar Gazić je naglasio da će svim načelnicima pružiti nesebičnu podršku u realizaciji navedenih aktivnosti, te da se obezbjeđenju lokalnih izbora mora pristupiti krajnje ozbiljno i profesionalno, pridržavajući se zakonskih propisa i etičkog kodeksa za policijske službenike.

Takođe, komesar Gazić je naložio angažovanje svih raspoloživih ljudskih i materijalno-tehničkih resursa kako bi se lokalni izbori na području Zeničko-dobojskog kantona održali u sigurnom okruženju za sve građane.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno