Politika

Saopćenje SDA Zenica: GIK Zenica ugrozio izbore – Pozivamo CIK da preuzme provođenje izbornog procesa u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Zenica u više navrata je upozoravao javnost i nadležne organe da aktuelna vlast u Gradu Zenica sprema novu izbornu prevaru, a tome u prilog govore i današnja saznanja o neovlaštenom ulasku i povredi pečata na prostoriji u Gradskoj upravi u kojoj su uskladišteni birački listići za izbore u Zenici.

Ranije smo Centralnoj izbornoj komisiji BiH dostavili dokaze o nepravilnostima prilikom imenovanja predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora, jer su na ove pozicije imenovani kadrovi političkog subjekta BHI-KF, odnosno zaposleni u javnoj upravi i javnim preduzećima u Zenici, koji su bliski gradonačelniku Fuadu Kasumoviću.

Pozivamo Centralnu izbornu komisiju BiH da preuzme provođenje izbornog procesa u Zenici, jer dosadašnje djelovanje Gradske izborne komisije Zenica i provedeni proces imenovanja predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora, ozbiljno kompromitiraju transparentnost i legitimnost cjelokupnog izbornog procesa.

Također pozivamo nadležno tužilaštvo i istražne organe da ispitaju sve okolnosti pod kojima je došlo do povrede pečata na prostoriji u Gradskoj upravi Zenica u kojoj je uskladišten izborni materijal te protiv odgovornih preduzmu odgovarajuće mjere.

PRESS SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno