Politika

Saopćenje SDP Zenica: Zenica je ponovo crvena!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na velikom skupu kojim je Gradska organizacija Socijaldemokratske partije BiH Zenica otvorila kampanju, predstavljeni su kandidati za Gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Skup je održan na stadionu “Papirna”, simbolu jednog vremena,sporta i radničke klase, mjestu koje će biti u fokusu politika SDP-a u narednom mandatu.

Kandidat za gradonačelnika Zenice, Almir Babajić je jasno naglasio da neće voditi prljavu kampanju i da prema svojim protukandidatima izražava poštovanje. Ali jasno ćemo ukazati na loše politike koje su dovele do toga da izgubimo više od 6.000 radnih mjesta u Zenici i 15.000 građana Zenice.

“Dosadašnju retoriku i klimu u kojoj ljudi danas žive u Zenici moramo poslati u zaborav. Potpuno svjesni u kakvom državnom uređenju živimo, ne smijemo biti populisti i obećavati “nemoguće”, ali se možemo i moramo boriti da se Zenica razvija jednako brzo kao i drugi veliki gradovi u BiH.U našem programu nudimo građanima nekoliko politika, među kojima je privredni razvoj, mladi i stambena izgradnja, sport i kultura, rješavanje komunalnih i ekoloških problema. Želimo da građani Zenice žive u sretnijem okruženju.Kao i na prošlim i na ovim izborima smo ponudili najbolje moguće kandidate za Gradsko vijeće. Zeničanke i Zeničani znaju kako su se naši vijećnici zalagali za rješavanje njihovih problema i ne sumnjam da ćemo na ovim izborima imati mnogo veću podršku.Zenica će nakon 07. Oktobra nakon 22 godine opet biti obojena crvenom proleterskom bojom!”- rekao je Almir Babajić kandidat za gradonačelnika.

Elvis Alijagić aktuelni vijećnik i nosilac liste GO SDP BiH Zenica za Gradsko vijeće je istakao kako je zajedno sa svojim kolegama iz kluba SDP-a u Gradskom vijeću u dosadašnjem radu kroz inicijative i djelovanje na terenu učinio mnogo za građane Zenice.

“ Zenica kao administrativni centar i najveći grad ZE-DO kantona mora biti lider privrednog razvoja. SDP ima kontinuitet, to je državotvorna stranka i ne sumnjam da će građani prepoznati kvalitet naše liste i podržati je. Zajedno s Vama nastavljamo odgovorno.”- rekao je Elvis Alijagić nosilac liste SDP-a Zenica za Gradsko vijeće.

Saopćenje za javnost



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno