Politika

Saopćenje: Skupovi BHI KF u Lašvi i Drivuši

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predizborni skupovi Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad u Lašvi i Drivuši su još jednom pokazali da podrška koju su kandidati ove stranke dobili na zadnjim Lokalnim, a zatim i Općim izborima nije bila slučajna. Mnogobrojni projekti koji su realizovani u ove dvije mjesne zajednice u proteklom vremenu rezultat su zajedničkog napora savjeta ove dvije mjesne zajednice i gradske uprave sa na čelu sa Gradonačelnikom. O svim realizovanim projektima u Lašvi su govorili kandidati Almir Dračo, Nejra Oparić, Inela Pivić, te Elmin Šabanović i nositeljica liste Amra Mehmedić.

U svom govoru kandidat za Gradonačelnika Fuad Kasumović je istakao da je sve zahtjeve građana Lašve ili ispunio ili su u fazi realizacije.

„Morate znati da su žalbama na tendere nastojali usporiti realizaciju projekata kako bi prikazali da smo mi nesposobni da vodimo grad. Svi projekti koji su dogovoreni sa savjetom mjesne zajednice će biti implementirani“, poručio je ovom prilikom Kasumović.

U proteklih osam godina značajna sredstva uložena su i u mjesnu zajednicu Drivuša. Rekonstruisan je društveni dom, gradska uprava je pomogla i izgradnju džamije, a kupljena je i zemlja pored džamije da se napravi parking.

„Fokus Gradske uprave bio je na izgradnji infrastrukture, položeni su kilometri i kilometri vodovodne i kanalizacione mreže zajedničkim naporima gradske uprave i JP ViK d.o.o. Zenica. Samo na ovom potezu od Bojinog vira do Drivuše u narednim fazama će biti položen fekalni kolektor dužine 8.100 m, investicione vrijednosti 4.550.000 KM, na koji će se priključiti preko 2.000 domaćinstava.“, kazala je nositeljica liste Amra Mehmedić.

„Sa kolektorom smo došli do Robota. Vrijednost do sada završenih radova je 739.000,00 KM. Radimo na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa sa vlasnicima privatnih parcela kako bi nastavili dalje. Sredstva i projektna dokumentacija su spremni. Ponosni smo što ćemo riješiti još jedan gorući komunalni problem za naselja koja samo par kilometara dijeli od centra grada. Mi ćemo raditi i na drugim projektina za koje iskažete potrebu“, poručio je kandidat za gradonačelnika Fuad Kasumović.

Pored kandidata za Gradonačelnika Fuada Kasumovića mještanima Drivuše obratili su se i nositeljica liste Amra Mehmedić, te kandidati Elmin Šabanović, Vernes Menzilović, Ivan Petrović i Mirza Husetić.

Kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad se večeras, 18.09.2024. godine, druže sa mještanima Donje Vrace (društveni dom) u 18:00 sati i u Gornjoj Gračanici (društveni dom) s početkom u 19.30 sati.

Nastavimo odgovorno, odlučno i hrabro!

Saopćenje za javnost



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno