Politika

SAOPĆENJE: STRANKA ZA BIH – Vaš Partner za Bolju Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

STRANKA ZA BIH – za sigurnu i uspješnu BiH – Vaš Partner za Bolju Zenicu

Predstavljamo ključne inicijative i politike za bolju budućnost Zenice. Uz podršku građana, radimo na razvoju našeg grada kroz odgovorne, održive i progresivne politike.

Naši ciljevi:

1. Završetak izgradnje Glavne Gradske Magistrale (GGM)
GGM je ključna saobraćajna arterija koja povezuje najvažnije tačke u Zenici. Završetak izgradnje ove prometnice smanjit će gužve, povećati sigurnost u saobraćaju i potaknuti ekonomski razvoj. Bolje povezivanje sa drugim regijama privući će investicije i otvoriti nova radna mjesta.

2. Osnivanje Kliničkog Centra u Zenici
Zenica zaslužuje vrhunsku zdravstvenu zaštitu! Naša vizija je osnivanje kliničkog centra koji će modernizirati postojeće zdravstvene usluge i omogućiti izgradnju novih objekata. Cilj nam je da svaki građanin Zenice ima pristup najkvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti unutar svog grada, bez potrebe da putuje u druge gradove.

3. Nastavak realizacije projekta Plava Voda
Rješenje problema vodosnabdijevanja u Zenici je prioritet. Ubrzat ćemo radove na projektu Plava Voda kako bismo osigurali siguran i stabilan izvor vode za sve građane i privredu. Kvalitetna voda je osnovno pravo, a mi ćemo osigurati da Zenica ima infrastrukturu koja zadovoljava najviše standarde sigurnosti i kvaliteta.

4. Rješenje grijanja u Zenici putem Toplane Zenica bez dodatnih troškova
Stranka Za BiH se zalaže za efikasno i ekološki prihvatljivo rješenje problema grijanja u Zenici. Optimizirat ćemo rad Toplane Zenica kako bi grijanje bilo pouzdano i pristupačno, bez dodatnih troškova za građane. Time ćemo smanjiti zagađenje zraka i poboljšati kvalitetu života u zimskim mjesecima.

5. Ekološke inicijative za čistu i zdravu Zenicu
Zaštita okoliša je naš prioritet. Implementirat ćemo mjere poput pošumljavanja urbanih zona, zaštite zelenih površina, poboljšanja upravljanja otpadom i promocije obnovljivih izvora energije. Naš cilj je stvoriti zdravije okruženje i smanjiti ovisnost o fosilnim gorivima, uz podršku projektima solarne energije.

6. Podrška lokalnoj privredi i otvaranje novih radnih mjesta
Radimo na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja koje će podržati razvoj malih i srednjih preduzeća, privući investitore i otvoriti nova radna mjesta, posebno za mlade i stručnjake. Naš cilj je omogućiti svim građanima Zenice da doprinesu ekonomskom razvoju svog grada.

7. Poboljšanje kvaliteta života i socijalne podrške
Podržavamo najugroženije kategorije kroz povećanje socijalne pomoći, besplatne udžbenike i školski pribor za djecu iz socijalno ugroženih porodica, te poboljšanje zdravstvenih usluga za starije i osobe s invaliditetom.

8. Unapređenje sigurnosti i sprječavanje vršnjačkog nasilja
Zalagaćemo se za kampanju “Stop vršnjačkom nasilju”, s ciljem zaštite djece u školama kroz edukativne programe i saradnju sa školama i roditeljima. Uložit ćemo u poboljšanje sigurnosti grada postavljanjem kamera na kritičnim tačkama i bolju rasvjetu.

Zaključak
Stranka za BiH ostaje posvećena radu za sve građane Zenice, gradeći bolju budućnost kroz odgovorne, održive i progresivne politike. Naša vizija je Zenica kao grad koji pruža najbolje uvjete za život, rad i odgoj djece, te grad u kojem su svi građani ravnopravni i sigurni.

Podržite našu viziju za sigurnu i uspješnu BiH! Vaš glas za Stranku Za BiH je glas za bolju budućnost Zenice.

Pozivamo sve građane da nam se pridruže na predstojećim lokalnim izborima i zajedno ostvarimo promjene koje će Zenicu učiniti mjestom ponosa za sve nas!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno