Zenica

Savjet Muftiluka u Zenici

Savjet Muftiluka u Zenici
Savjet Muftiluka u Zenici
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Savjet Muftiluka u Zenici – U Zenici je održana 131. redovna sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog kojom je predsjedavao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.  Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, konstatovano je da se mektebska nastava i nastava Islamske vjeronauke u osnovnim i srednjim školama uspješno realizira u skladu sa normativnim aktima Islamske zajednice. Zaključeno je da će zimski odmor za polaznike mektebske nastave biti od 01. do 15. januara 2016. godine.

Savjet Muftiluka zeničkog donio je Odluku o održavanju džematskih skupština, koje će biti realizirane u mjesecu januaru, kao i Odluku o terminima održavanja redovnih godišnjih skupština medžlisa, koje će biti realizirane u mjesecu februaru 2016. godine.

Također, Savjet je usvojio zaključke kojim su definirane aktivnosti u toku mjeseca rebiu-l-evvela 1437. h. g., – mjeseca Allahovog Poslanika Muhammeda, a.s., (promocije, mevludi, zikir, dodjela priznanja, večeri ilahija i dr.). Centralna svečanost bit će organizirana u Tešnju, u srijedu 23. decembra 2015. godine, kada će biti dodijeljena nagrada i priznanje iz Fonda ”Hasan ef. Škapur”.

Na sjednici je razmatrano još nekoliko pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog, a posebna pažnja posvećena je pitanjima angažmana savjetnika za vjeronauku pri Pedagoškom zavodu Zenica i Pedagoškom zavodu RS, te pitanju pauze za džuma-namaz.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno