Zločini

Saznajemo: U Šerićima napadnut Alija Redžić, predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Alija Redžić, predsjednik Udruženja dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” napadnut je danas poslijepodne u Šerićima, te je zadobio povrede zbog kojih je potražio ljekarsku pomoć, saznaje Zenicablog.

Redžiću, inače ratnom vojnom invalidu, je danas, u dva navrata, prišao i prvo verbalno, a kasnije i fizički napao izvjesni Ismet Garanović iz Šerića. Prvi, verbalni napad se dogodio u samoj džamiji.

– Prišao mi je nakon mog izlaska iz abdesthane, govoreći – hoćeš da te udaram u džamiji ili ćeš izaći. Ja sam danas u Šerićima bio kod brata, zbog rada na otklanjanju jednog kvara. Krenuo sam klanjati ikindiju u džamiju, kad je naišao Ismet, koji je ranije više puta prijetio i meni i mojoj porodici, poručivao razne stvari, ali nisam iskreno tome pridavao pažnju, kaže Redžić za Zenicablog. Garanović je “poručivao” Redžiću da “ide iz Šerića da nema ovdje šta tražiti”.

U poslijepodnevnim satima na platou kod džamije održan je predizborni skup stranke Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, nakon kojeg je Garanović, koji se nalazio na skupu, ponovno prišao Redžiću, koji je izašao iz džamije.

– Vikao je da ne smijem reći “a” i da idem. Rekao sam mu da me nije briga što je 20 godina mlađi, ali mi ne pada na pamet da ustuknem i odem. Jedan od mještana, mlađi momak se stavio između nas, on ga je odgurnuo i “posadio” na klupu, a onda je prišao i udario me nekoliko puta, dok ga nisu odvojili. Otišao sam potom u ambulantu i prijavio slučaj policiji, kaže Redžić.

On nam je dodao da je policiji dao iskaz, te da je naglasio da je osoba koja je bila u zatvoru zbog napada na druge osobe javno poručila da će “njega i porodicu potamaniti puškom” te da poslije ovog fizičkog napada i ranije prijetnje smatra ozbiljnim.

– Nisam ustuknuo od četnika, neću ni od kabadahija, ma štagod o sebi mislili. Ipak, brinem za porodicu, jer je prijetio i mom sinu. Želim vjerovati da će policija raditi svoj posao i napad ne tretirati kao “prekršajni incident” nego ozbiljnu prijetnju. Ne želim vjerovati da je neko osokoljen određenim izjavama, ali svakako ću istjerati pravdu do kraja. Dobios am uputnicu za snimanje glave u bolnici, a policiji ću odnijeti ozljedni list, rekao nam je.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno