Biznis

Šibonjić: Kroz saradnju sa BASIC-om iskoristiti dostupne projektne resurse

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona, Samir Šibonjić, održao je sastanak s Rialdom Jašarević, vlasnicom firme BASIC, specijalizovane za pisanje domaćih i međunarodnih projekata, uz prisustvo menadžera sajma ZEPS, Sanela Ibrića.

U otvorenom i produktivnom dijalogu, učesnici su zajednički istražili mogućnosti koje se pružaju Zeničko-dobojskom kantonu za apliciranje na projekte finansirane od strane Evropske unije i drugih donatora..

Kao tim, usaglasili smo se oko ključnog cilja: unapređenje privrede, s posebnim naglaskom na jačanje realnog sektora i revitalizaciju turizma u Zeničko-dobojskom kantonu, kroz efikasno apliciranje na javne pozive. Poseban fokus stavljen je i na povezivanje lokalnih firmi s međunarodnim partnerima na predstojećem sajmu ZEPS.

Firma BASIC svojom stručnom podrškom pomaže lokalnim preduzećima da se uspješno prijave na dostupne projekte i iskoriste sredstva koja pružaju domaći i strani donatori.

„Svi smo na istom zadatku – stvoriti jaču i otporniju privredu za Zeničko-dobojski kanton. Kroz saradnju sa firmom BASIC i kroz prilike koje pruža sajam ZEPS, vjerujemo da ćemo maksimalno iskoristiti dostupne resurse i podići naš kanton na novi nivo,“ izjavio je ministar Šibonjić nakon sastanka.

Ovaj sastanak označava početak zajedničkog rada na kreiranju boljih prilika za lokalne preduzetnike i postizanju dugoročnog napretka privrede u Zeničko-dobojskom kantonu. Kroz zajedničke napore, cilj nam je osigurati rast i prosperitet za cijelu zajednicu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno