Zenica

Sjajan rezultat studenata Univerziteta u Zenici na regionalnom takmičenju u Budvi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Studenti Univerziteta u Zenici ostvarili su izuzetan uspjeh na regionalnom Univerzitetskom takmičenju održanom u Budvi u periodu od 15. do 19. maja tekuće godine. Na spomenutom takmičenju je učestvovalo preko 1700 studenata iz 6 država, te 20 gradova.

U konkurenciji brojnih Univerziteta iz regiona, Ahmet Patković, Emina Šaćirbegović i Mateo Sušić su se posebno istakli u kategoriji znanja, gdje su dobili zadatak da predstave inovaciju za unapređenje bankarskih sistema. Naši studenti su napravili projekat pod nazivom “Dobbi”. “Dobbi” je predstavljen kao virtuelni asistent za mobilno bankarstvo koji bi svojim korisnicima pružio uvid na njihove finansije, pomogao im pri planiranju raspodjele njihovog dohotka, ograničavanju njihove dnevne potrošnje i stvaranjem mogućnosti za povrat novca od 3% prilikom kartičnog plaćanja. Ahmet, Emina i Mateo su za 90 minuta uspjeli da smisle ideju, naprave prezentaciju i esej, koji im je donio pobjedu na ovom takmičenju.

Stručni žiri je jednoglasno proglasio ideju studenata Univerziteta u Zenici najboljom, što je donijelo UNZE prvo mjesto.

Unija studenata Univerziteta u Zenici upućuje iskrenu zahvalnost menadžmentu Univerziteta u Zenici i sponzorima koji su omogućili našim studentima učešće na ovom prestižnom takmičenju.

Vaša podrška je ključna za postizanje ovakvih rezultata i unapređenje studentskog standarda i aktivnosti.

Ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez podrške i sponzora: Tvornica cementa Kaknj, Neimax d.o.o Visoko, Boha namještaj Zenica, Širbegović inženjering, Medena Commerce d.o.o, HIFA-OIL d.o.o Tešanj, NUCAD d.o.o Bugojno. Madi d.o.o Tešanj i Almy d.o.o Zenica.

Također, oovodom odlaska naših studenata na takmičenje u Budvu obratila se i predsjednica Unije studenata Larisa Gadžun:

“Drago mi je da mogu još jednom potvrditi da Univerzitet u Zenici njeguje talente i pruža podršku vrijednim studentima. Naši studenti su osvojili prvo mjesto u kategoriji znanja na Univerzijadi, što je dokaz njihove predanosti i kvaliteta našeg obrazovanja. Moram pohvaliti Uniju studenata, koja se ponovo pokazala kao ključan faktor u ovakvim aktivnostima. Trudili smo se da našim studentima pružimo maksimalnu podršku kroz organizaciju i motivaciju.”

Čestitamo svim učesnicima na sjajnoj prezentaciji Univerziteta u Zenici. Ova pobjeda je dokaz kvalitetnog rada i posvećenosti studenata i nastavnog osoblja Univerziteta u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno