Ostali sportovi

ŠK “Napredak” Zenica učestvuje na Evropskom šahovskom kupu šampiona za žene

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub „Napredak“ Zenica egzistira već dvadeset i osam godina, te je od svog osnutka postigao velike i zapažene rezultate, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. Klub se natječe unazad šest godina na Premijer ligi BiH sa ženskom i muškom ekipom, što klub svrstava u rijetke klubove u BiH koji sa dva kolektiva nastupaju u najvišem rangu natjecanja.

Sa ženskom ekipom klub je do danas osvojio dva naslova prvaka Bosne i Hercegovine. Ove godine ženska ekipa je viceprvak, dok je muška ekipa zauzela sedmo mjesto i osigurala opstanak u društvu najboljih. Zbog svega navedenog klub spada u sami vrh Bosansko-Hercegovačkog šaha.

Kao viceprvak Šahovski klub “Napredak” Zenica je stekao uvjete za odlazak na 28. Europski šahovski kup šampiona za žene, koji se odigrava u Vrnjačkoj Banji u razdoblju od 19.10.-27.10.2024. godine u organizaciji Europske šahovske unije (ECU), što će biti povijesni rezultat kako za naš „mali“ klub, tako i za cijelu našu državu i naš Grad, obzirom da je od zadnjeg odlaska na europski kup šampiona u šahu bilo kojega kluba iz Bosne i Hercegovine proteklo četrnaest godina.

Obzirom da je prvi povijesni nastup našega kluba i da su potrebna velika sredstva, ambicije kluba su osvajanje od 10.-20. mjesta u Europi.

Iako klub predstavlja naš Grad i državu Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način, do danas nismo dobili podršku lokalne zajednice, ali se nadamo da će entuzijazam i trud, kao i rezultati kluba biti prepoznati, te da će se pružiti materijalna podrška u odlasku na europsko natjecanje. Uprava kluba želi puno sreće i sportskog uspjeha našim natjecateljkama na 28. Europskom šahovskom kupu šampiona.

UPRAVA ŠK“NAPREDAK” ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno