Zenica

Skupština Udruženja za borbu protiv šećerne bolesti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština Udruženja za borbu protiv šećerne bolesti – U prostorijama Regionalnog edukacijskog centra za dijabetes „ PLAVI KRUG „ u Zenici, održana, druga po redu, izvještajno-izborna Skupština Udruženja građana za borbu protiv šećerne bolesti „ ZENICA „ , gdje je predviđenim i usvojenim Dnevnim redom za ovu sjednicu, Skupština nastavila svoj rad,i usvojila : izbor radnih tijela Skupštine, usvajanje zapisnika sa predhodne sjednice Skupštine , o finansijskom poslovanju udruženja za 2015.godinu, podnošenje izvještaja o radu udruženja za 2015.godinu, o finansijskom poslovanju udruženja za 2015.godinu, o očitanju Nadzornog odbora, usvajanje finansijskog izvještaja za 2015.godinu, izbor organa udruženja, usvajanje Programa rada sa finansijskim planom za 2016.godinu i tačkom razno.

Na istoj, izabrani su novi ljudi u rukovodstvo udruženja, sa dosta mladih osoba, a za predsjednika Upravnog odbora udruženja izabran je gospodin Haris Delić, dosadašnji sekretar udruženja.

CB4C0305Pored prisutnog dovoljnog broja delegata Skupštini su bili prisutni i predstavnici  JU „Dom zdravlja“ Zenica i predstavnici medija koji aktivno sve ove godine prate rad udruženja građana za borbu protiv šećerne bolesti „ ZENICA „ iz Zenice.

Važno je napomenuti, da dosadašnji rad je protekao u velikoj borbi za bolja prava pacijenata, između ostalog ostavrivanja prava na trakice i aparate za mjerenje šećera u krvi, veliki broj edukacija koje je udruženje napravilo za svoje članove, urađenih pregleda dijabetologa i ljekara obiteljske medicine na teme o dijabetesu,tromjesečnih nalaza krvi, prvog dijabetes dječijeg kampa i podizanja samopouzdanja kod djece oboljele od dijabetesa,obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti u gradu Zenica i vrhunca otvaranja Regionalnog edukacijskog centra za dijabetes u Zenici i niza drugih projekata, a sve ovo za rad boljeg zdravstvenog stanja i prava pacijenata i samog stanovništva grada Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno