Zenica

SMUZE: Donacija školi od STBIH Youth

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sekcija mladih Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBiH Youth) je omladinska nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija u čijem su fokusu mladi. Prepoznajući snagu i ambicioznost mladih, ali i njihovu marginalizaciju u savremenom bosanskohercegovačkom društvu, sa ciljem zajedničke borbe za bolje sutra i u prvome redu bolji položaj mladih u našoj državi, ova sekcija organizuje različite omladinske projekte u kojima mladi aktivno učestvuju i koji su od njihovog interesa. Promovišući omladinski aktivizam, ova sekcija danas okuplja mnoštvo aktivnih mladih članova i članica.

Ovi mladi članovi su, u okviru aktivnosti sekcije ispred koje djeluju, a u skladu sa iskazanim potrebama Srednje muzičke škole Zenica, organizovali uručivanje izuzetno vrijedne donacije muzičkih instrumenata i opreme ovoj školi. Donacija koju je uprava škole zaprimila se sastoji od seta bubnjeva, kože za bubanj, dva gitarska pojačala, gitarskog komba i mini boom crystal stalka. Naime, poznajući brojke o nezaposlenosti mladih u BiH, nezavidno stanje u kojem se nalaze kulturne ustanove, stanje na tržištu rada, kojem, između ostalog, nedostaje muzičara timpanista, ali i uslove u kojima se Srednja muzička škola svake godine suočava sa sve manjim brojem upisanih učenika, te čuda koja su učenici ove škole u stanju napraviti svojim talentom i vrijednim radom, prvenstvena namjera Sekcije mladih je bila da ovoj kulturnoj instituciji omogući prije svega otvaranje novog odsjeka (udaraljki). Izrazito pozitivni efekti takvog načina razmišljanja i planiranja bili bi veći broj upisanih učenika kojima bi se novim odsjekom omogućilo dalje školovanje, odnosno upis na smjer udaraljki Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i drugim muzičkih akademijama u zemlji i okruženju.

Dotičnim činom je ova grupacija mladih ljudi omogućila doprinos rješavanju nekih od ključnih problema Srednje muzičke škole te njeno dugoročno uspješno djelovanje, ali je i potvrila programske ciljeve Sekcije mladih Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti ispred koje djeluje: borbu za jačanje mladih i njihov bolji položaj u Bosni i Hercegovini omladinskom solidarnošću i proaktivnim djelovanjem koji treba da mlade uključe u svaku poru društva.

Srednja Muzička Škola Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno