Politika

Spremaju li se izmjene u Vladi FBiH, ulazi li NES; Isak: To su budalaštine; Ogrešević: Nemam definisan stav

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

O rekonstrukciji Vlade Federacije Bosne i Hercegovine se sve više spekuliše u javnosti. Može se čuti kako se sprema smjena federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka, a čije je pojedine poteze kritizirala i Ambasada SAD-a u BiH kao i smjena Nediljka Rimca, kadra HDZ 1990. Rimčev navodni grijeh, između ostalog, je to što ne želi potpisati imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Navodno njih bi zamijenio kadar iz Narodnog evropskog saveza (NES).

Kako će biti, šta će biti…

Koliko ima istine u tome pitali smo Nermina Ogreševića, predsjednika NES-a.

– Kao i vi pratim spekulacije. Naša uloga trenutno ne postoji u tome. Nikakve uloge u ovoj fazi nemamo. Kako će biti, šta će biti, ne mogu to nagađati. Ne znam. Nekakva intimna razmišljanja treba zadržati za sebe. Nemam definisan stav – rekao nam je Ogrešević.

Upitali smo da li ga je kontaktirao neko iz stranaka koje su u Vladi FBiH.

– Ne znam šta da vam kažem. Rekao sam. Nemam komentar – kazao nam je Ogrešević.

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990 u emisiji “Istraga sedmice” na Hayat TV, kazao je kako nije problem da odu u opoziciju, jer su 16 godina bili opozicija. Ipak, smatra kako neće doći do rekonstrukcije Vlade FBiH, tačnije do smjene ministra Rimca.

– Ministar Rimac će odraditi svoj mandat do kraja, mada znam da bi se pojedini jako obradovali toj smjeni i trčeći bi je potpisali. Smatram da će Vlada u sastavu u kojem je počela i izgurati mandat – rekao je Cvitanović.

Poručio je da će se imenovati generalni direktor KCUS-a onda kada se ispoštuje zakon, procedure.

– Da je bila kompletna dokumentacija, Rimac bi potpisao imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića. Nije potpisao samo zato što se nisu pravni i formalni uvjeti stekli. Čim se steknu uvjeti koje ispuni Gavrankapteanović ili neko drugi, ta saglasnost će biti potpisana, tako je meni rečeno. Ovdje je stvar čuvanja procedure, zakona – poručio je Cvitanović.

Zatražili smo komentar i federalnog ministra Rame Isaka na sve glasnije priče o njegovoj smjeni i kako bi i na njegovo mjesto mogao biti imenovan kadar NES-a.

– To su budalaštine i neostvarene želje – kratko nam je odgovorio Isak.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno