Politika

Šta se događa u ZZO ZDK?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šta se događa u Zavodu zdravstvenog osiguranja? – U sklopu poslaničkih pitanja današnje, 26. redovne sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona zastupnici opozicije Amil Buljubašić i Munib Husejnagić iz SDP-a, te nezavisna zastupnica Amra Jupić, tražili su pojašnjenje o imenovanju na kraći period, do tri mjeseca, za vršioca dužnosti direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK Dževada Hamzića (SBB).  On je naslijedio Senaida Begića (SDP).

Buljubašić je zatražio informaciju da li je Vlada ZDK, na svojoj 48. sjednici, 22. marta, kada je na prijedlog ministra zdravstva ZDK Dragoljuba Brenje imenovala Dževada Hamzića na mjesto v.d. direktora ZZOZDK, razriješila dužnosti Senaida Begića, dok je Husejnagić zatražio da Općinski sud Zenica odgovori da li direktor ZZOZDK formalno-pravno postaje direktor u momentu imenovanja od strane Vlade ZDK ili u momentu upisa u sudski registar?

Zastupnica Jupić je upitala zašto je smijenjen Upravni odbor ZZOZDK prije isteka mandata i zašto je v.d. direktor Hamzić dao otkaz bivšem direktoru Begiću i pored činjenice da je u svom ugovoru o radu imao mogućnost da bude raspoređen na radno mjesto u skladu sa svojom stručnom spremom, i to u trenutku kad je ovaj bio na bolovanju, uz to i u neradni dan.

Na kraju je Begić uputio poslaničku inicijativu da se uputi zahtjev za reviziju poslovanja ZZOZDK za period u kojem je on bio direktor, napomenuvši da je njegovoj prethodnici (Mirzeta Subašić) revizija dala negativno mišljenje o poslovanju ZZOZDK.

Begić je ustvrdio kako su njegovi bivši saradnici izloženi mobingu od strane v.d. direktora Hamzića, a isti upit došao je i od zastupnika vladajuće koalicije, Jasmina Duvnjak (SDA), koji je zatražio provjeru navoda o mobingu i pritiske na uposlenike ove institucije.

df9a67c1066eb7b2245dc3a40d835b06c834a4b4bf923e6cd7a79913611e3f1f



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno