Info

Stipendije za studij u Japanu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stipendije za studij u Japanu – Vlada Japana nudi četiri različita programa stipendiranja za studente iz BiH koji žele studirati na univerzitetima u Japanu u sklopu MEXT (Ministarstvo obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije) programa stipendiranja.

Rok za predaju aplikacija je 10. juni, saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH.

Od 1996. godine više od 30 studenata iz Bosne i Hercegovine je steklo obrazovanje u Japanu putem MEXT programa stipendiranja.

Četiri programa stipendiranja za 2017. godinu uključuju: studente istraživače (MA/PhD), dodiplomce, studente tehnoloških fakulteta i studente fakulteta za stručno usavršavanje.

Za sve programe, aplikanti moraju biti spremni učiti japanski jezik te, po završetku studija u Japanu, raditi na jačanju odnosa između BiH i Japana.

Više detalja o svim programima može se naći na web stranici Ambasade Japana u BiH: http://www.bosnia.emb-japan.go.jp/.

Prva prezentacija programa stipendiranja bit će održana 25. aprila na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, dok će prezentacija programa stipendiranja u Sarajevu biti održana u drugoj polovini maja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno