Sudske klupe

Suđenje za smrt Džene Gadžun: Otkazan glavni pretres

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Glavni pretres u Kantonalnom sudu Sarajevo u slučaju predmeta smrti Džene Gadžun je odgođeno nakon što je trebalo biti održano u utorak, 17. septembra 2024. godine, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Muris Gadžun je ove informacije portvrdio, te dodao da “će se glavni pretres nastaviti 26. septembra 2024. godine”.

Današnji glavni pretres neće biti održan zbog toga što je Suadu Rožajcu pozlilo. 

Sutkinja Indira Jahić je pretres prvobitno odgodila za sat vremena, tačnije za 11:00 sati, ali stanje Rožajca nije bilo povoljno da bi se pretres nastavio.

Pretres je ponovo zakazan za 26. septembar 2024. godine. 

Podsjećamo, optuženi u ovom predmetu su troje ljekara Suad Rožajac, Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, protiv kojih se vodi postupak zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja.

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon što su ljekari optuženi za njenu smrt, u stomatološkoj ordinaciji Dr. Bejtović obavljali “rutinsku” operaciju očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu djevojčice, iz koje se nikad nije probudila.

Autor: radiosarajevo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno