Zenica

Švicarci zeničkom ViK-u donirali 2,3 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Švicarci zeničkom ViK-u donirali 2,3 miliona KM  – Vlada  Švicarske konferencije posredstvom  agencije SECO, ododbrila je nepovratna sredstva  u iznosu od 2.375.000 eura, po jednu polovinu  Javnom preduzeću ViK  Tuzla i  Javnom preduzeću ViK Zenica za  sanaciju oštećene vodovodne infrastrukture u prirodnoj nesreći 2014. godine i provođenje mjera za reduciranje rizika od sličnih katastrofa u budućem periodu.

U prostorijama Gradske uprave Zenica potpisan  sporazum  o korištenju tih sredstava. Sporazum su u ime Grada Zenica potpisali Muhamed Husremović, zamjenik VD Gradonačenika i Ekrem Kahriman, direktor JP ViK Zenica. Vlada Švicarske ovlastila je  Njemačku razvojnu banku KFW da potpiše sporazum o donaciji i prati utrošak navedenih sredstava.

O trošku organizacije SECO, odnosno o trošku Vlade Švicarske,  konzorcij firmi „Dorch International“ iz  Munchena i „Instiutut za hidrotehninku“ iz Sarajeva  izradili su  Studiju kojom su određeni objekti, odnosno infrastruktura kojom upravlja ViK,  koji će se sanirati. Po ovom dokumentu  će se vršiti i utrošak doniranih  sredstava.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno