Zenica

Svjetski dan srca u Zenici obilježen akcijom mjerenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stručnjaci Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) u saradnji s učenicima Srednje medicinske škole Zenica, povodom Dana srca, u Turskom parku na Kamberovića polje provode akciju mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi.

Rukovodilac Zavoda za javno zdravstvo INZ-a dr. Elma Kuduzović istakla je kako je povodom ove manifestacije važno osvjestiti koliko su bolesti srca postale “tihi ubica modernog doba“.

-Kardiovaskularne bolesti su uzrok smrtnosti broj 1, kako u svijetu tako i u našoj državi i Zeničko-dobojskom kantonu. Stres, loše prehrembene navike, nedovoljna aktivnost i pušenje ključni su faktori rizika koji sve češće pogađaju i mlađu populaciju. Želimo istaknuti da su preventivni pregledi, edukacija građana o zdravim stilovima života od suštinske važnosti – kazala je Kuduzović.

Navodi da građanima tokom dvosatne akcije dijele letke, savjete nutricionistkinje i voće te ih tako i dodatno motiviraju da se pobrinu o svom zdravlju i promijene loše životne navike.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno