Politika

Taksi prijevoz je ogledalo grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Taksi prijevoz je ogledalo grada – Taksi prijevoz je jedan od problema s kojim se suočavaju građani Zenice, ali i turisti koji posjete naš grad.

Na nivou grada ne postoji jedinstveni taksi servis koji bi bio dostupan 24 sata. O ovom, ali i drugim problemima s kojima se suočavaju taksisti u Zenici, Eldin Vrače, kandidat za gradonačelnika Grada Zenica razgovarao je sa Kasimom Đulićem, predsjednikom Udruženja taksista ZDK.

Na početku razgovora, Đulić nije krio oduševljenje što je konačno neko odlučio da razgovara o problemima s kojima se suočavaju on i njegove kolege, budući da to do sada nije bila praksa u ovom Gradu. Predsjednik Udruženja taksista ZDK istakao je da je glavni problem nepostojanje jedinstvenog taksi servisa koji bi bio u funkciji građanima i strancima 24 sata, svaki dan u sedmici. Također problem taksistima predstavlja i djelovanje tzv. “taksista na crno“ koji stvaraju nekonkurentnost na tržištu.

– Najžalosnije od svega jeste što usluge nelegalnih taksista koriste i oni koji bi iste trebali sankcionisati, pri tome mislim na radnike MUP-a, Gradske uprave i Kantona, rekao je Đulić, ističući da i građani znaju gdje se nalaze neovlaštena taksi stajališta, te da koristeći usluge tzv. “taksista na crno“ daju direktnu podršku njihovom djelovanju.

Predsjednik Snage Centra, Eldin Vrače rekao je da je potrebno zajednički djelovati sa Udruženjem taksista kako bi se stvorila zdrava konkurentnost na tržištu.

taxi unificiranje– Taksi prijevoz u Zenici mora biti unificiran i mora imati jedinstveni telefonski broj, kao što je to slučaj u svim većim bh. gradovima, budući da kao takav predstavlja ogledalo Grada, rekao je Vrače, dodajući da je pronalaženjem sponzora, odnosno reklamiranjem u skladu sa zakonom moguće postići unifikaciju taksi vozila.

Osvrćući se na problem neovlaštenog pružanja taksi usluga, kandidat za gradonačelnika Grada Zenica, rekao je da će zajedničkim djelovanjem sa Udruženjem taksista nastojati zaštiti tržište taksi prijevoza i kroz različite poticaje omogućiti taksistima da u skladu sa postojećim zakonima neometano nastave sa pružanjem svojih usluga.

Vizija Snage centra jeste da unifikacijom taksi vozila i uspostavljanjem jedinstvenog telefonskog broja, taksi prijevoz podigne na viši nivo, te da zajedničkim djelovanjem s Udruženjem, ali i građanima radi na suzbijanju nelegalnog taksi prijevoza.

Snaga Centra



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno