Info

Telemach podržao “X Međunarodne IPA susrete”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji IPA Regionalnog kluba Sarajevo, u periodu od 15. do 18.08.2024. godine, u Sarajevu su održani “X MEĐUNARODNI IPA SUSRETI”.

Međunarodna policijska asocijacija (IPA) je nezavisno tijelo sačinjeno od članova policijskih službenika, aktivnih (najmanje 5 godina u službi) i penzionisanih, bez razlika zasnovanih na činu, rasi, boji kože, jeziku ili religiji. Međunarodni IPA susreti se organizuju sa ciljem razmjene iskustava, ideja i pozitivnih praksi u svrhu daljeg razvoja i druženja policijskih službenika, što je bio slučaj i tokom ovog, desetog susreta.

Na ovim, jubilarnim susretima, sudjelovali su Regionalni klubovi iz osam nacionalnih sekcija i 25 klubova. Također, susretima su prisustvovali visoki zvaničnici policijskih, sigurnosnih i sličnih agencija iz zemlje i inostranstva.

Tri dana bogatog programa počela su u veseloj i opuštenoj atmosferi na predivnoj rijeci Neretvi uz nezaboravni rafting. Drugi dan, nakon svečanog otvaranja Susreta, druženje je nastavljeno na sportskim terenima, gdje su svi učesnici pokazali dobro znanje i formu. Takmičenjima u fudbalu, košarci, stolnom tenisu, streljaštvu pružen je raznovrstan i sveobuhvatan program. Međutim, centralni sportski događaj je ujedno bio i humanitarni, a riječ je o 5K trci koja je održana u subotu, 17.08.2024. godine u 16.30 sati u Centru Safet Zajko, a prihod ostvaren trkom je usmjeren Atletskom klubu Atleta, za pomoć djeci koja se bave atletikom, a čije porodice nisu u situaciji da snose troškove trenažnog procesa. Nakon napornog sportskog dana uslijedilo je opuštanje uz svečanu večeru i dodjelu priznanja učesnicima. Centralni događaj nesportskog dijela programa bilo je potpisivanje Povelje o bratimljenju između Regije Sarajevo – Bosna i Hercegovina i Regije Sofija – Bugarska, kao i između Regije Sarajevo – Bosna i Hercegovina i Regije Yambol – Bugarska. Povelju su potpisali Muamer Klino, predsjednik Regionalnog kluba Sarajevo i Desislava Viktorova, predsjednica regionalnog kluba Sofija, odnosno Nikolay Gurmanov, predsjednik regionalnog kliuba Yambol.

“Organizovanju ovako velikog i sadržajnog događaja uveliko su pomogli prijatelji međunarodnih susreta, u prvom redu: kompanija „Telemach BH”, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, Grad Sarajevo, Općina Stari Grad, Općina Novi Grad, Općina Vogošća, te mnogi drugi prijatelji IPA susreta, te koristimo ovu priliku da im se zahvalimo”, poručuju iz IPA Regionalnog kluba Sarajevo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno