Ostali sportovi

Teniski klub “Napredak” Zenica vrši upis u besplatnu školu tenisa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Teniski klub “Napredak” Zenica realizira projekat BESPLATNE NAPRETKOVE ŠKOLE TENISA, koja će se odvijati na Kamberovića polju od 01.08.-31.08.2024. godine. Polaznici škole će imati dva puta tjedno po sat vremena rada u grupama. Oprema je obezbijeđena i prilagođena svim uzrastima (reketi, loptice, sprave, …). Voditelji škole su licencirani treneri. Očekivani rezultati su da mladi polaznici škole steknu afinitet prema teniskoj igri, da se samostalno natječu i prihvate tenisku kulturu.

Teniski klub “Napredak” Zenica djeluje nepune četiri godine, ali je Uprava kluba, sastavljena od entuzijasta i volontera,  sa minimalnom ili čak nikakvom pomoći Gradske uprave, realizirala velike projekte kao što su:

  1. Dobivanje prostorija kluba na korištenje na neodređeno i rekonstrukcija istih, gdje se članovi kluba, ali i svi zainteresirani mogu informirati o radu i aktivnostima kluba.
  2. Sustavno riješeno funkcioniranje kluba kroz Pravilnike i Odluke, te kao takav spada u rijetke klubove u BiH.
  3. Realiziranje projekta “Napretkova škola tenisa” koja djeluje kao trajna kategorija od 2021. godine, te stvaranje boljih uvjeta kroz nabavku teniske opreme (Mašina za izbacivanje teniskih loptica).
  4. Formiranje web stranice kluba: tknapredakzenica.com putem koje svi zainteresirani mogu dobiti informacije o radu i aktivnostima u klubu.
  5. Organiziranje dva velika međunarodna turnira za djevojčice i dječake do 10 godina, koji turnir će se i ove godine organizirati koncem kolovoza. Turnir spada u red najmasovnijih i najbolje organiziranih turnira za djecu u Bosni i Hercegovini

 

Kapitalni projekat u 2024. godini je izgradnja dvorane, koja će biti namjenjena isključivo za tenis, a koja će biti na raspolaganju teniskom klubu “Napredak” Zenica I teniskim rekreativcima. Planirano je da radovi na izgradnji dvorane počnu na jesen ove godine.

Sve navedeno govori da je klub za kratko vrijeme djelovanja učinio velike korake za bolju budućnost tenisa u našem Gradu, te ovom prigodom pozivamo svu djecu uzrasta od četiri godine da se upišu u „Napretkovu besplatnu školu tenisa“ i kroz igru i druženje razviju svijest o tenisu kao sportu i njegovim vrijednostima.

 UPRAVA TK “NAPREDAK” ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno