Ostali sportovi

Treće mjesto za Aero klub Zenica na međunarodnom takmičenju aviomodelara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu 31. 08. i nedjelju 01.09. 2024. godine, modelari Aero kluba Zenica su na terenima Mostarskog blata blizu Širokog Brijega sudjelovali na međunarodnim takmičenjima avio modela F1A i F1B (slobodno leteći modeli), pod nazivom “60. Soko kup i 42.memorijal Izet Kurtalić”.

Takmičenje su zajednički organizirali Aero klub “Mostar” iz Mostara i Aero klub “Izet Kurtalić” iz Visokog u skladu s međunarodnim kalendarom svjetske aero organizacije FAI.

Na takmičenju je sudjelovalo oko 30 takmičara iz Austrije, Srbije, Hrvatske, Mađarske, Turske i domaćina Bosne i Hercegovine.

Aero klub Zenica je nastupio s pet takmičara juniora u kategoriji jedrilica F1A: Ćosić Rejhan, Ćosić Bilal, Anastasija Borojević, Ahmed Zilić i Hamza Zilić i dva takmičara seniora u kategoriji modela na pogon gumom F1B Predrag Šarkinović i Dino Omerspahić kome su ovo bila prva takmičenja u ovoj kategoriji.

Ovaj put su seniori odlično predstavili Zenicu što dokazuje i osvojeno treće mjesto za Predraga Šarkinovića koji je ujedno bio i najbolje plasirani Zeničanin.

“Ovom prilikom je modelar iz Mostar Marić Željko poklonio našem junioru Ahmedu Ziliću model jedrilice vrijedne veše od 1.000 eura. Koristimo priliku da mu se i na ovaj način zahvalimo. Takmičenja su se odvijala po veoma toplom i vjetrovitom vremenu uz odličnu organizaciju u kojoj su sudjelovali i nači članovi, Milivoje Nedić i Faik Čičak” istakli su iz Aero kluba Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno