Košarka

Tri pobjede omladinaca OKK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tri pobjede omladinaca OKK Čelik u Ligi mladih ZDK –  U dvorani na Bilmišću danas 19.decembra 2015.godine odigrane su tri utakmice 8.kola Lige mladih ZDK, sezona 2015/2016, u tri selekcije (predpioniri, kadeti i juniori).

Igrale su mlade selekcije OKK Čelik i KK Gradina iz Tešnja. U sve tri selekcije uspješniji su bili domaći košarkaši OKK Čelik i zabilježili su ubjedljive pobjede nad svojim vršnjacima iz Tešnja.

Rezultati:
Predpioniri: OKK Čelik – KK Gradina 32:20
Kadeti: OKK Čelik – KK Gradina 85:50 (33:17), (19:9), (23:11), (10:13)
Juniori: OKK Čelik – KK Gradina 66:17 (10:5), (22:05), (24:4), (10:3)

Predpioniri OKK Čelik zabilježili su svoju prvu takmičarsku pobjedu. Savladali su svoje vršnjake iz Tešnja sa 32:20. Čestitke najmlađim članovima OKK Čelik. Kadeti su ostvarili očekivanu pobjedu nad svojim vršnjacima iz Tešnja od 85:50.
Utakmicu juniora posmatralo je 100-tinjak gledalaca, a sudije su bili Kovač Edin i Bajgorić Haris.
Juniori Čelika pokazali su dominaciju nad Tešnjacima u svim segmentima igre, što govori rezultat po četvrtinama i konačan rezultat, jer gosti ni u jednoj dionici nisu postigli dvocifren broj koševa. Ovo je prvi poraz juniora Gradine iz Tešnja u ovoj sezoni u pet odigranih utakmica.
Trenerski dvojac omladinaca OKK Čelik, Armel Mujaković i Edin Varupa, te Adnan Kaknjo i Adis Bajramović mogu biti prezadovoljni učinkom svojih mladića na današnjim utakmicama.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno