Zenica

Trinaest godina Politehničkog fakulteta Zenica: Odškolovali 455 inžinjera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas se navršava trinaest godina od osnivanja Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici, koji je sa svojim radom zvanično počeo u akademskoj 2011/2012 godini.

Fakultet je osnovan odlukom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona 27. jula 2011. godine na osnovu Elaborata o opravdanosti osnivanja Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici koji je Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila u junu 2011. godine.

Na Politehničkom fakultetu trenutno su zastupljena tri studijska programa, i to: Proizvodni biznis, Građevinarstvo i Softversko inženjerstvo, sa dva ciklusa studija, te zajednički doktorski studij tehničkih nauka zajedno sa Mašinskim i Metalurško-tehnološkim fakultetom.

Za ovih trinaest godina ovaj fakultet je odškolovao 455 inžinjera: građevinskih, proizvodnih i softverskih.

Vizija Politehničkog fakulteta kao organizacione jedinice Univerziteta u Zenici je da bude jedan od glavnih nosilaca transformacije Zenice, ZDK i Bosne i Hercegovine iz društva eksploatacije resursa u društvo znanja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno