Sudske klupe

Tužilaštvo ZDK predložilo pritvor za Marin Nikolića, Elmedina Volodera i Borisa Zekića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, podnijelo je Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za odredivanje mjere pritvora prema osumnjičenim inicijala: M. N., E. V. i B. Z.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke.

Za ostala dva lica, inicijala R.K. i V.M. tužilac je Kantonalnom sudu u Zenici uputio prijedlog za izricanje mjera zabrane i to: zabrana sastajanja sa određenim licima i zabrana napuštanja boravišta.

O podnesenim prijedlozima odlučit će Kantonalni sud u Zenici.

Podsjećamo, specijalna jedinica Federalne uprave policije (FUP) izvršila je pretres kuće bivšeg direktora Autocesta Federacije BiH Elmedina Volodera u Sarajevu u okviru operativne akcije pod nazivom “Landfill” zbog sumnje u izvršenje nekoliko koruptivnih krivičnih djela prilikom izgradnje dionice autoputa.

Akcija je povezana s bivšom upravom Autocesta Federacije BiH, određenim malverzacijama u proteklom periodu na dionici autoputa kod Žepča, a koje su u vezi otkupa zemljišta.

Glavna meta bio je bivši direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder koji je uhapšen zajedno sa svojim saradnicima Marijanom Nikolićem iz Žepča, Borisom Zekićem iz Orašja, Reufom Kadrićem zaposlenikom Autocesta FBiH te privatnikom iz Sarajeva Mustafom Musabegovićem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno