Info

U BiH jutros ugodnije, tokom dana vruće: Kakvo će vrijeme biti početkom iduće sedmice i kad stiže promjena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini danas pretežno sunčano i vruće. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, ponegdje na sjeveru moguć je i kratkotrajni pljusak, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna temperatura zraka oko 31 stepen Celzijusa.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Više sunčanih sati i dodatni porast temperatura ugodno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici ipak trebaju biti oprezniji, s obzirom da će poslijepodne biti vruće.

Poželjno je boraviti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina, pri tome se slojevito odjenuti, izbjegavati duže zadržavanje na suncu usljed visokih vrijednosti UV indeksa i ne izlagati se jačim naporima u toplijem dijelu dana.

U ponedjeljak pretežno sunčano prijepodne. Jače naoblačenje, koje će uvjetovati padavine širom zemlje, očekuje se tokom noći na utorak.

U Bosni pljuskova i grmljavine može biti i u poslijepodnevnim satima.

Lokalno je mobuća i obilnija kiša, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni Celzijusa.

U utorak u našoj zemlji oblačno sa kišom i pljuskovima. Lokalno je mobuća i obilnija kiša, a postoje uvjeti i za pojavu grada.

Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni Celzijusa.

U srijedu pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u južnim područjima, a tokom dana i ostalim dijelovima zemlje.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 26 stepeni Celzijusa.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno