Zenica

U KPZ Zenica održane sportske igre osuđenika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOĆENJE ZA JAVNOST-S ciljem svakodnevnog, kontinuiranog, rada sa osuđenim osobama i njihove resocijalizacije, u Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici danas je održan tradicionalni turnir u šahu, stolnom tenisu i malom nogometu.

U šahovskom turniru učestvovala su 24 osuđenika, stolnom tenisu njih 34, a u malom nogometu 70 osuđenika.

Ovaj tradicionalni turnir posjetio je i Rusmir Isak, direktor KPZ ZT Zenica, koji je poručio da i na ovaj način, kroz sportske aktivnosti, Zavod nastoji preodgajati i resocijalizirati osuđene osobe.

-Broj prijavljenih osoba zasigurno govori da Zavod, između ostalog, prevaspitava osuđene osobe. Osim što smo kazneni mi smo i popravni Zavod, a upravo ovakvim aktivnostima koje su postale tradicija pokazujemo da se maksimalno trudimo ispuniti i tu misiju – da osuđene osobe preodgojimo. U prilog tome govori činjenica da su sve ekipe preodgojnih kolektiva pokazale ugiranost, malonogometne, šahovske i stolnoteniske sposobnosti uz poštivanje pravila ferpleja – kazao je direktor Isak.

Na kraju, direktor Zavoda zajedno sa zamjenikom i pomoćnicima te odgajateljima pobjedničkim ekipama i najboljim pojedincima uručili su pehare i prigodne nagrade.

Saopćenje za javnost



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno