Zenica

U Radakovu zgrada za raseljene i izbjegle osobe sa 62 stana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Radakovu zgrada za raseljene i izbjegle osobe sa 62 stana – Danas su u Sarajevu ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i direktor Fonda za povratak BiH Nebojša Švraka  s načelnicima i gradonačelnicima šest općina i gradova FBiH i izvođačima radova, potpisali ugovore o izgradnji stambenih zgrada  koje su namijenjene za trajno zbrinjavanje  izbjeglih i raseljenih osoba.

Ugovorna vrijednost  je  5.655.692 KM. U ime  Grada Zenica   potpisivanju  prisustvovao je  v.d. gradonačelnik Selver Keleštura.

Prema ovom projektu u Zenici će se graditi 62 stana, u višespratnom objektu na lokaciji Radakovo.

Trajno stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih osoba provodi se u okviru  državnog projekta stambenog zbrinjavanja ukupne vrijednosti oko 28,8 miliona KM.

Stanovi će biti u vlasništvu Grada koji je osigurao  građevinsko zemljište, potrebnu dokumentaciju za gradnju i kompletnu infrastrukturu objekta.  Radovi bi trebali početi u narednih desetak dana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno