Rukomet

U RK Čelik pušu novi pozitivni vjetrovi – cilj kluba je rast i razvoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometni klub Čelik u prethodnom periodu doživio je nekoliko crnih momenata u svojoj dugogodišnjoj historiji postojanja, kluba koji je osnovan 1950. godine .U novembru 2023. godine RK Čelik izbačen je iz Premijer lige BiH, te tri godine se od te sezone ne mogu vratiti u najviši rang.

Autor: SportBC

Još jedna loša vijest koja je zadesila ovaj klub jeste da je u martu ove godine preminuo legendardni Pane Škrbić, čovjek koji je bio alfa i omega RK Čelik i koji ni u jednom momentu nije dozvolio gašenje ovog kluba.

Nakon određenog perioda konsolidacije klub je uspostavio novi Upravni odbor zajedno sa mladim momcima iz Zenice koji su spremni vratiti stari sjaj ovom klubu. Tako je za predsjednika Upravnog odbora izabran bivši trener ovog kluba, Ljubomir Miki Filipović.

Igrački kadar okupljen je oko igrača iz Zenice koji su spremni pomoći radu RK Čelik ali i svom individualnom razvoju uz trenera Amara Kobilicu. Pripreme su započele 05.08. u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, te sportskim objektima Kamberovića polje. Klub će se takmičiti u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH naredne sezone, a prva utakmica na rasporedu je 21.09., a protivnik će biti poznat nakon održanog ždrijebanja.

Klub će svoje učešće uzeti na turniru “Trofej 14. septembra” u Donjem Vakufu gdje će pored RK Čelik nastupiti i RK Donji Vakuf, RK Borac i RK Krajina.

RK Čelik jedan je od najstarijih sportskih kolektiva u Zenici i zaista se svi Zeničani nadaju da će mladi momci u RK Čelik uspjeti vratiti ovaj klub na mjesto koje mu i pripada!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno