Info

U subotu na Smetovima održana jedinstvena K9 radionica!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gorska služba spašavanja Stanica Zenica bila je domaćin prve radionice ovog tipa u Bosni i Hercegovini – “Search and Rescue Dogs K9 Workshop”.

Ova edukativna aktivnost okupila je spasioce i K-9 timove iz cijele zemlje. Učešće su uzeli: GSS Stanica Sarajevo, GSS Novi Grad – Sarajevo, GSS Stanica Zavidovići, GSS Stanica Brčko, GSS Stanica Jajce, GSS Stanica Srebrenik, GSS Stanica Tuzla, GSS Stanica Srbac i naravno, GSS Stanica Zenica.

Radionica se sastojala iz dva dijela:

– Teoretski dio, koji je trajao oko sat vremena, pružio je učesnicima uvid u ključne tehnike i metodologije pretrage i spašavanja uz pomoć pasa.
– Praktični dio, uključivao je demonstraciju tehnika pretrage sa K9 timovima, gdje su prisutni imali priliku postavljati pitanja i dobiti dodatne savjete od stručnjaka.

Domaći moderatori i prezentatori, ali i gost predavač koji se uključio online iz Turske podijelili su svoje znanje o “IRO dog” i istaknuli važnost uključivanja K-9 timova iz Bosne i Hercegovine u međunarodne organizacije. IRO (Međunarodna organizacija pasa traganja i spašavanja) osigurava globalne standarde kvaliteta u obuci pasa i timova za spašavanje.

Kroz ovu saradnju, zajedno se pripremaju psi i vodiči za najzahtjevnije misije traganja i spašavanja.

“IRO” je neprofitna organizacija sa više od 130 članica širom svijeta, partner UN-ove organizacije “INSARAG” (International Search and Rescue Advisory Group), čija je misija pomoći u spašavanju ljudskih života.

Zajedno, uz naše K9 timove, činimo svijet sigurnijim!

Zahvaljujemo se Civilnoj zaštiti i Gradskoj upravi Grada Zenice kao i savezu izviđača Grada Zenica na podršci pri realizaciji ove aktivnosti.

#GSS #SearchAndRescue #K9Workshop #Spašavanje #GSSZenica #Traganje #IROdog #GSSFBiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno