Sudske klupe

U ZDK trajno oduzeta imovina u vrijednosti od 713.755 KM, vrijednost privremeno oduzete imovine 428.338 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zvanični podaci Agencije za upravljanje oduzetom imovinom FBiH. Tokom prošle godine zbog krivičnih postupaka u Federaciji BiH privremeno je oduzeta imovina vrijedna 2,6 miliona.

Od toga je 2 miliona KM oduzeto od osumnjičenih u Kantonu Sarajevo, 428 hiljada u Zeničko-dobojskom kantonu, 205 hiljada u Tuzlanskom kantonu.

Istovremeno, u kantonima koje kontrolišu HDZ i stranke Hrvatskog narodnog sabora (HNK, ZHK, Kanton 10 i Posavsni kanton) privremeno nije oduzeta nijedna marka.

Kada je u pitanju trajno oduzeta imovina u krivičnim postupcima – u Federaciji je ukupno oduzeto 2,7 miliona KM. Od toga je jedan milion oduzet u Sarajevu, 713 hiljada u Zenici, 670 hiljada u Tuzli. Dakle, u ova tri kantona sa sa bošnjačkom većinom pravosuđe je oduzelo 2,3 miliona KM od ukupno 2,7 miliona u cijeloj Federaciji.

U tri kantona u kojima živi većinski hrvatsko stanovništvo (Široki Brijeg, Livno, Orašje) nije oduzeta nijedna marka. U HNK je oduzeto 140 hiljada KM, dok je u USK oduzeto 134 hiljade KM.

Autor: Istraga.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno