Zenica

U Zenici osnovano Udruženje onkoloških pacijenata ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je danas priređena osnivačka skupština Udruženja onkoloških pacijenata Zeničko dobojskog kantona “SNOP” Zenica.Nakon usvajanja Statuta i Poslovnika o radu Udruženja,izabran je tročlani Upravni odbor sa mandatom od dvije godine na čijem čelu je na dužnosti predsjednika Udruženja Boris Crljenica, koji je bio i na čelu Inicijativnog odbora.

-Naš cilj je da pokrenemo mnoge stvari koje opterećuju bolesnika a koje bi se po zakonu trebale rješavati. Mislimo da ima dovoljno prostora da stvorimo sve zadovoljnijeg pacijenta,da preventivno djelujemo,da obezbijedimo pravovremenu dijagnostiku,pravovremen tretman i da postepeno idemo ka smanjenju smrtnosti od ove pošasti,izjavio je Crljenica.

Izabrani su i članovi Nadzornog odbora,sekretar Udruženja,a razmatran je Program rada za period od godinu dana.

Osnivačkoj skupštini Udruženja “SNOP”, u svojstvu gostiju prisustvovali su i uposlenici zdravstvenih ustanova.

-Činjenica je da incidenca učestalosti malignih oboljenja raste i to nije samo karakteristika BiH nego i zemalja regiona i šire,ukazao je dr. Ibrahim Šišić iz Odjela za onkologiju Kantonalne bolnice Zenica.

-Ono što je stvarni problem je da radimo na prevenciji i da pacijenti imaju pravo na pravovremeno i adekvatno liječenje, dodao je dr. Šišić.

U Upravni odbor izabran je i Mile Srdanović autor imena Udruženja.

-Simboliku imena i vizuala ne treba posebno objašnjavati, ali evo, samo malo – osim potrebnih slova “OP” (onkološki pacijent) , naziv SNOP ima i jasnu simboliku (koja bi se mogla nazvati univerzalnom za sve građanske inicijative) – sam si ništa, tek jedna vlat, ali udruženi u snopove dobijamo debelu snagu!,pojasnio je Srdanović.

Inicijativa, kao i osnivačka skupština Udruženja “SNOP” Zenica dobila je podršku brojnih nevladinih organizacija,javnih ustanova kao i pojedinaca.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno