Uncategorized

Učenik KŠC-a Mario Šantić postigao izvanredan uspjeh na Internacionalnom natjecanju iz astronomije i astrofizike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Učenik Gimnazije Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” Zenica Mario Šantić postigao je izvanredan uspjeh na Internacionalnom natjecanju iz astronomije i astrofizike!

Mario se plasirao među tri posto najboljih od 5.040 natjecatelja iz cijelog svijeta, osvojivši Zlatno priznanje.

Također je najbolje plasirani natjecatelj iz BiH!

Iz KŠC-a su uputili čestitke Mariju, zahvaljujući što u kontinuitetu svojim kolegicama i kolegama, nastavnicima, osoblju i cijeloj školi, donosi priznanja i promovira njihov rad.

Naglašavamo da je ovaj svestrani mladić ranije osvojio priznanje “International Astronomical Search Collaboration” u organizaciji Astronomskog društva ORION, a proteklih godina bio je lično akter ili član grupe učenika koje su osvajale niz priznanja iz više disciplina i društvenih aktivnosti.

International Astronomical Search Collaboration (IASC) je internacionalni naučni program, koji sarađuje sa NASA-om, te pruža visokokvalitetne astronomske podatke naučnicima iz cijelog svijeta, te na ovaj način dolazi se do originalnih astronomskih otkrića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno