Info

Uključivanje mladih umjetnika kroz Telemach Masterclass: SAFMO 2024 – 13 godina umjetničke revolucije i kulturnog spajanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedan od najvećih i najvažnijih međunarodnih umjetničkih događaja na regionalnoj street art sceni, Street Arts Festival Mostar, bit će održan od 26. kolovoza do 1. rujna. Najuzbudljiviji festival ulične umjetnosti za svoje 13. izdanje ugostiti će fantastične umjetnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske, Španjolske, Njemačke, Kolumbije, SAD i Brazila. To su Milena Ivić, Lonac, Szyman, Berni Puig, Jan Vornman, Infra, Erre i Lady Pink.

SAFMO 2024 je posvećen eksperimentiranju, istraživanju i unapređenju kulturnih praksi kroz raznolike tehnike kao što su tape art, stencil, paste up, graffiti, instalacije i intervencije, pored onoga što se naziva klasični mural. Festival će i ove godine stvoriti platformu za umjetnike koji kreiraju nove forme javnog prostora, istovremeno promičući važnost i dragocjenost umjetnosti.

“Poznat po svojoj posvećenosti kulturnoj razmjeni i otvorenosti ka novim umjetničkim formama, SAFMO nije samo festival, to je kulturni fenomen koji transformira urbane prostore Mostara u galerije na otvorenom”, izjavila je Marina Đapić, osnivačica SAFMO i predsjednica Udruge Rezon.

Kroz umjetnost, SAFMO oživljava grad i povezuje umjetnike s publikom na način koji nadmašuje konvencionalno prisustvo umjetničke produkcije. Festival privlači umjetnike i posjetitelje iz cijelog svijeta, čineći Mostar važnom destinacijom kulturnog i umjetničkog dešavanja. Udruga Rezon, kao službena platforma Festivala, raste kao manifestacija i kao kolektiv. Uz podršku višegodišnjeg prijatelja SAFMO, Telemach fondacije, ove godine će posvetiti poseban fokus uključivanju mladih u stvaranje zajedničkog prostora kroz Telemach Masterclass program, koji će voditi kolektiv Atelje Šoln iz Beograda – Marg & Wunste.

Prepoznati su po svom jedinstvenom stilu koji je kombinacija realizma, grafita i apstrakcije te su angažirani na regionalnoj umjetničkoj sceni s brojnim projektima i suradnjama. Marg & Wunste bili su i među predavačima ovogodišnje SAFMo mini akademije, edukativnog projekta Udruge Rezon i Telemach fondacije za mlade bh. street art umjetnike. Šest najboljih polaznika Akademije nagrađeno je sudjelovanjem u Masterclassu SAFMO 2024.

“Ponosni smo što smo dio jedne od najljepših priča u Mostaru, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini, koja slavi kreativnost, umjetnost i stvaralaštvo mladih. Kao kompanija koja donosi i promovira inovacije, nastojimo podržati inicijative koje obogaćuju našu zajednicu i inspirišu ljude svih generacije, baš kao što to Street Arts Festival Mostar čini već 13 godina”, istakla je Anesa Muhović, direktorica Telemach fondacije.

Uz sav likovno-umjetnički kadar, u osam dana SAFMO organizatori će ponuditi i odličan OFF program, tako da će sada već internacionalno prepoznati autori mostarske elektronske scene, biti kreatori urbanog glazbenog ambijenta Festivala.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno